Pokaż wyniki od 111 do 120 z 157

Wątek: Nikon DF

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Nikon DF

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    .To sterowanie, które oferuje Nikon DF to jest jednak antyergonomia - tego aparatu nie da się użyć w pracy tam gdzie trzeba nastawić parametry w miarę sprawnie. Tu trzeba pomyśleć, w odpowiednim miejscu pokręcić, jeszcze raz pomyśleć, dopiero wtedy zrobić zdjęcie. Jestem ciekawy czy da się kręcić tymi wszystkimi kółkami nie odrywając oka od wizjera.
    Ja bym całą tą wypowiedż dał w ramkę. Zszokowała mnie. Robienie zarzutu z tego, że trzeba mysleć (aparat zmusza) przy robieniu zdjęć - to źle?

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    IMHO, DF ni mniej ni wiecej uswiadomil mi, ze dwa wielofunkcyjne kolka plus ekran LSD z parametrami na gornej plycie to optymalny dla mnie sposob sterowania aparatem. tu akurat Canon i Nikon doszli po dziesiecioleciach do optimum. ..
    Tak, w szybkiej pracy reportera. Na szczęscie na półce pro pamiętaja także o osobach uzywających sprzetu inaczej niż reporterzy. Jest mozliwość blokowania ustawień (przynajmniej w kilku nikonach tak jest, nie znam niuansów ustawień canonów). Guzik LOCK (plus kółko) w D3, D3x, D4, opcje guzika funkcyjnego w D700, D800 - ja go na to przeznaczyłem.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ergonomia. Ciekaw jestem jak będziesz przestawiał ten pierdylion pokręteł jak będzie ciemno?
    Jak zwykle - bez pośpiechu.
    Parametry da sie zobaczyć na tylnym LCD, pięknie podświetlonym (dwie opcje - tryb dzienny i tryb nocny) - wciskając guzik INFO. Pomijam kwestie tego, że w słabym światla odpuszczam sobie fotografowanie. Wyjatkiem zdjęcia nocne. A to sie robi ze statywu. Spokojnie.
    Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    To nie jest aparat do pracy, tylko do lansu.
    Wg mnie to nie jest aparat ani do pracy, ani do lansu, choć zapewne i tak będzie. Jak dla mnie to jest body dla dinozaura-tradycjonalisty-hobbysty (z nieco grubszym portfelem, ale bez przesady - hobbystów stać na droższe szkła niż to body). Nie będzie to sprzet masowy. Nie musi być.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-11-2013 o 16:11

Uprawnienia umieszczania postów