Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 96

Wątek: 5D i 35mm f1.4L - mini test

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

Snowboarder jesli miał bys okazję, to daj jakis portert na 1,4 i na f2 - celowany w oko i na ręce pwiedzmy
    Oczywiscie jesli nie jest to porbliem. . . Ja zdeycdowałem sie juz na 35f2 ale to z prozaicznej przyczyny cenowej .
    Jeśli f2 na USM 35L okazało by sie lepsze niż na starej 35tce, to moze kiedyś dozbieram. . . napewno uszczelnienia i szybkość przemawia za wersja 1.4
    Ostatnio edytowane przez antonjo ; 10-03-2006 o 08:18

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Z tego co wiem, to zdarzaja sie swietne egzemplarze.
    Problem w znalezieniu takiego...
    zdecydowalem sie po lekturze dpreview -wiecej osob jest zadowolonych niz niezadowolonych

nowa ze sklepu mozna miec za 1450zl ... na allegro 1400zl..

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Siedzac sobie w firmie dostal mi sie do reki 1dMarc II z obiektywem 28-135IS sciagnolem sobie fotke i zobaczylem mydelko - mysle sobie kiepski obiektyw ciekawe jak bedzie t emydelko pracowalo z moim 5D , zrobilem kilka fotek porownawczych i doznalem szoku , jak juz wczesniej pisalem i stwiedzam , ze wlasnie obiektywy z 5D pieknie pracuja a poza tym aparatem szklo moze sie wydawac kiepskie , wiec panowie wniosek z tego jest taki ze szklo moze pracowac bardzo roznie z roznymi puszkami i wcale niemusi byc ono zle poprostu czasem trzeba zmienic puszke
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers
    Siedzac sobie w firmie dostal mi sie do reki 1dMarc II z obiektywem 28-135IS sciagnolem sobie fotke i zobaczylem mydelko - mysle sobie kiepski obiektyw ciekawe jak bedzie t emydelko pracowalo z moim 5D , zrobilem kilka fotek porownawczych i doznalem szoku , jak juz wczesniej pisalem i stwiedzam , ze wlasnie obiektywy z 5D pieknie pracuja a poza tym aparatem szklo moze sie wydawac kiepskie , wiec panowie wniosek z tego jest taki ze szklo moze pracowac bardzo roznie z roznymi puszkami i wcale niemusi byc ono zle poprostu czasem trzeba zmienic puszke
    To przeczytaj co napisał Oskarkowy tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=9098&page=4

potwierdzasz ?

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz

BTW: Widzial ktos gdzies dobry test w sieci 28/1.8 na pelnej klatce? Ciekawy jestem jak wypada w rogach.
    Widzial - nie widzial 8)... sluze kilkoma samplami, co prawda to straszna zbieranina ale wiekszosc moich fotek z tego szkla to krajobrazy a tam ponizej f8 nie schodze:
    http://www.pbase.com/castillion/canon_ef_28mm_f18
    W moim odczuciu obiektyw bardzo fajny zwlaszcza, ze daje szalenie "plastyczne" obrazy. Aby uzyskac optymalne warunki pracy warto go nieco przymknac tak gdzies 2.2-2.8 - jest podatny na flare.

Domyślnie

podrzuccie wiecej sampli z 5D i 35L to zamorduje ... albo sprzedam nerke

zarty zartami ale ta lodeczka jest sliczna, naprawde widac klase pomimo takiego malego rozmiaru.
    tez sie dolanczam do prosby o jakis portrecik ( docelowe zastosowanie wlasnie portrety )

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    35 na 5D jest duzo szersze
    niz 28 na 10D.
    To ja to tym dobrze wiem. 28 na pelnej klatce to tak jak moje 17mm w cropie.

Cytat Zamieszczone przez Diego
    sluze kilkoma samplami (...) Aby uzyskac optymalne warunki pracy warto go nieco przymknac tak gdzies 2.2-2.8 - jest podatny na flare.
    O, dzieki! Wyglada to bardzo ladnie. A na jakiej puszce?
    O flarze wiem, podobnie jak spodziewam sie CA.
    Taki maly OT zrobilismy tym sposobem...

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    O, dzieki! Wyglada to bardzo ladnie. A na jakiej puszce?
    O flarze wiem, podobnie jak spodziewam sie CA.
    Taki maly OT zrobilismy tym sposobem...
    no tak, OT to standard na CB ale dzieki temu to forum ma swoj urok i taka... taka... no..... swietlistosc 8) . Puszka to 5de;
    a przy okazji znalazlem fotke zrobiona na f/1.8 i do tego portretowa:
    Koniec OT, nie bijcie

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

;( ;( Uaaaaa.. ja chce to szklo i ta puszke! Uaaa..
    przeciez jakbym powiedzial narzeczonej ile to kosztuje, to pewnie odwolalaby slub i kazala isc do piwnicy i sie wyp**.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów