Witam.Myślę ze jest to dobre miejsce na moje pytanie.Jak myślicie czy ten obiektyw będzie współpracował z Canonem 650d?Z góry dziękuję za odpowiedź
Witam.Myślę ze jest to dobre miejsce na moje pytanie.Jak myślicie czy ten obiektyw będzie współpracował z Canonem 650d?Z góry dziękuję za odpowiedź
Myślę, że dział dla początkujących będzie zdecydowanie lepszy.
A odpowiadając na pytanie: dlaczego miałby nie współpracować?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
na plotku pisali, że Pan Canon pokłócił się ostatnio z Elką Setką-Czterysetką, bo ta nie pożyczyła mu na piwo, więc ich współpraca wisi na włosku...ale to tylko pogłoski więc..a nóż?
Nie przemyślałem troszkę co pisze.mam dylemat nad tym obiektywem co w temacie vs 70-200mm f/4 IS bądź f2,8.Pytanie samo sie nasuwa co lepiej wybrać do fotografii przyrodniczej?
100-400 większy zasięg, ale mniejsze światło. Jeżeli nie zależy Ci na świtle, to bierz tego ;-)
moja dziedzina więc cuś tam podpowiem..
Jeżeli tylko przyroda Cie kręci to zdecydowanie 100-400. Bez dwóch zdań. Zarówno do ptaków, jeleni, saren, dzików jak i do krajobrazu..wiele wiele razy pomimo moich 250mm brakowało mi zoomu, musiałem cropować, co na mojej byłej 10mpix matrycy w 1000d było problematyczne...zostawało 3000/2000 pix albo i mniej, więc przy wydruku szału nie było...dzięki Bogu nabyłem 600d i ten problem zniknął-18 mpix robi swoje, a gadanie o tej całej szkodliwości mpixow uważam za bezsens...pozostał jednak problem braku dobrego szkła więc mocno Ci zazdroszczę
Natomiast jeżeli chciałbyś jeszcze co innego porobić-to taki 70-200 f 2.8 byłby lepszy-tak mi się wydaje. Pewnie i jakiego śluba byś tym zrobił jak Cie poproszą, sport na ciemnej sali, albo reportaż, wujka pijącego wódkę w kiepsko oświetlonym pokoju u cioci, portret żony/siostry/dziecka/sąsiadki etc ... pytanie więc na czym koledze zależy najbardziej![]()
właśnie tak sie zastanawiam najbardziej na przyrodzie mi zależy. Czytałem wiele opinii na temat 100-400 troszkę ludzie sie czepiają kurz ,IS itd tym obiektywem tylko przy dobrym świetle zdjęcia by wychodziły.Na swoim body ISo do 800max pozniej szum
To szkło, mimo swych wad (wynikających głównie z tego do tego że to dość archaiczna konstrukcja z końca lat 90-tych minionego stulecia) cieszy się sporą popularnością. Wynika ona głównie z tego że w swoim pułapie cenowym niespecjalnie ma alternatywę. Jeśli nie jesteś pewien poszukaj egzemplarza używanego, jak nie przypasuje to odsprzedaż, bez finansowej straty.
Na długim końcu warto go domykać o 1/3 działki (czyli do f/6.3), jak większość długich zoomów z resztą.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
a co powiecie o stalce 400mm 5,6?