Zobacz wyniki ankiety: Jestem za regulaminowym zakazem dopiskow "wyslano z ..." pod postami uzytkownika...

Głosujących
74. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Po co ludzie piszą za pomocą czego wysłano post?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Po co ludzie piszą za pomocą czego wysłano post?

Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    A ja głosowałem przeciw, nie jest to chyba problem rangi regulaminowej...
    Jest to raczej sprawa elementarnej kultury i szacunku dla innych czytających, ale również tolerancji!
    jako moderator zdecydowanie nie chce mi sie marnowac czasu na klotnie z uzyszkodnikami, ze podpis "wyslano z robura" jest be,
    ze trzeba zmienic itd. itp. juz o reklamy w stopkach byly wojny i niejeden moderator naczytal sie sporej porcji laciny pod adresem
    wlasnym i swojej matki
    ale...
    jako uzytkownik uwazam, ze takie podpisy sa mocno irytujace i powinny byc pietnowane. jesli jedyna metoda na pozbycie sie takiego
    chamstwa jest regulamin i jego egzekwowanie, to jestem za rozszerzeniem tego regulaminu. forum jest dla uzytkownikow i jesli cos
    nie odpowiada uzytkownikom (nie kolidujac z interesem wlasciciela), to powinno byc dla wspolnego dobra rozwiazane.

IMHO, poki co sprawa nie wydaje sie naglaca, wiec dodatkowy zamordyzm regulaminowy nie jest konieczny. ale wedlug ankiety
    wiekszosc glosujacych jest przeciwko tym podpisom i grzeczne zwracanie uwagi osobom zasmiecajacym forum podpisami wydaje sie
    doraznie najlepszym pomyslem. jakby sie sytuacja pogorszala, to trzeba bedzie wrocic do tematu...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

W sumie rozwiązaniem najmniej uciążliwym by była "cenzura". Dodać czarną listę zdań i przed insertem na bazie automatycznie wycinać takie zdania. Moderator tylko co jakiś czas aktualizowałby taką listę.
    Tylko że łatwiej by było to wprowadzić w ręcznie pisanej aplikacji niż takim gotowym silniku gdzie lepiej nie grzebać ręcznie, bo przy jakiejś aktualizacji coś się posypie.
    Ale można zgłosić do vbuletin zapotrzebowanie na taką łatkę. Myślę że to zmora wielu forów. Być może nawet taka łatka już istnieje.

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Panowie!
    A może zamiast rozważać czy ma być podpis czy nie , zastanówmy się aby w wątkach było mniej kłótni a rozważania dotyczyły tematu wątku?
    Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, swojego zdania a inny nie powinni w obraźliwy sposób je komentować!
    Oczywiście , jeśli tematy opinii wyrażane są też kulturalnie.
    Sorki za zmianę tematu na chwilę.
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Początki nałogu Awatar Juriko

Zupełnie mi to nie przeszkadza, wręcz uważam, że to sympatyczny element taka informacja skąd, a właściwie za pomocą czego gość napisał i wysłał posta. Można prześledzić zmiany w technologii.
    Ale rozumiem, że niektórych to irytuje. W sumie taka irytacja i podjęte kroki żeby jej uniknąć są mniej inwazyjne niż na przykład irytacja z powodu charakteru teściowej. Strach się bać co by zaproponował krewki moderator, których jak widać u nas nie brakuje.
    ps. Melisa pomoże, może.

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Mi to osobiście przeszkadza, ale tylko i wyłącznie kiedy przeglądam forum z telefonu. Na dużym monitorze to pomijam jakoś odruchowo, ale na telefonie często nie jestem w stanie i wtedy jest to irytujące, bo trzeba przewijać, a zamiast merytorycznej treści jestem raczony taptalkiem i innymi

Dopiero zaczyna Awatar jb79

Sprawa widzę urosła do rangi prawie państwowej ;-)
    czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)

ourson46
    Guest

Mi nawet do tej pory nie przyszło do głowy, że można się czymś takim denerwować O wiele bardziej denerwujące są własne reklamy w stopkach, które sprawiają wrażenie jakby były jedynym powodem czyjegoś uczestnictwa na forum

Początki nałogu Awatar homesicalien

Jako gadżeciaż, chętnie czytam, czym posługują się użytkownicy forum. Jednak rozumiem, że większość jest tu bardziej praktycznie ustosunkowana ode mnie i sam usunąłem (upewnie się zaraz) podpis dodawany przez tapatalk.

Jestem nowy, ale myslę, że mogę swoje 3 grosze. Pewnie z połowa przypadków stopek typu wysłano z telefonu z tapatalka bierze się z nieumiejetnosci konfiguracji - tu pomógłby jakiś watek przyklejony z zasadami konfiguracji najpopularniejszych narzędzi. jeśli chodzi o inne stopki, to dopóki nie sa krzykliwe, nie migają milionem kolorów czy jakimis gifami to az tak nie przeszkadzają. Ale jest to moje zdanie i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów