Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Samyang 8mm Fish-eye

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Samyang 8mm Fish-eye

Podepne sie pod temat z innym pytaniem. Czy nowa wersja Samyanga rozni sie czyms znaczacym po za mozliwoscia zdjecia tulipana ?

Witam

Czy możliwość zdejmowania tulipana ma jakiś wpływ na jakość zdjęć przy 600D?

Uzależniony Awatar RTSiak

Kupiłem nową wersje z odpinanym tulipanem w grudniowo promocyjnej cenie (899zł) i mam wrażenie że ta sztuka jest wyraźnie ostrzejsza od mojej starej 8ki, andal nie wiem czy w nowej wersji optycznie coś zostało poprawione ale w każdym razie jest dobrze...

@dawidekch jedyny wpływ może być taki, że po zdjęciu tulipana w słoneczne dni będziesz miał większe szanse na bliki :P + większa szansa na porysowanie szkła, co jak co tulipan zawsze daje chociaż troche większą ochrone

Dopiero zaczyna

RTSiak - z tego co mi wiadomo.. to z samyangiem jest różnie. Trzeba testować każdy model z osobna i wybrać ten, który jest aktualnie (na stanie) najostrzejszy.. W moim przypadku wysyłałem sample do serwisu w celu potwierdzenia czy wszystko jest ok ze szkłem czy też nie (bo po samplach przekazanych ludziom, którzy focą już jakiś czas falconem czy samyangiem widzieli problemy z ostrością).

Podejrzewam,że miałeś gorszy egzemplarz starej wersji wobec nowej - bo z tego co mi wiadomo - nic w nowej wersji specjalnego nie zmienili w optyce.

Czy można zapisywać informacje exif o powyższym obiektywie aparatem C 600D? Czy jest na to jakiś sposób?

Mam dziwne pytanie... jak wygląda obrazek po podłączeniu pod 1D ? Czyli matrycę APS-H ?

Już znalazłem... a więc kupa

Może się komuś przyda:
    Shaved or original Samyang 8mm mounted on a full-frame Canon 5D or 1D - Spherical Panorama - Panoramafotography - 360° Panorama - 3D Object Photography
    Ostatnio edytowane przez Morfii ; 18-02-2014 o 10:33
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów