Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
Dobra to sprawę lampy z prawdziwego zdarzenia mamy załatwioną. Chciałbym tylko jeszcze spytać czy opłaci mi się zamienić swojego YN na coś takiego (lampa dość dobrze oceniona przez forumowicza z 300D - link)
W jakim celu chcesz zamienić tego YN? Co Ci w niej przeszkadza? Bo ja nie widzę sensu zmieniania na gorszą.

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
Z innej beczki bo zarówno moje YN jak i proponowane przez Was lampy są nieco duże to czy takiej budowy lampa nada się jako odpowiednik wbudowanej w korpusy xxxD i xxD ? Chodzi o to, że przeważnie nie potrzebuję dużej siły błysku a jedynie lekko doświetlić obiekt przede mną albo zrobić na szybko zdjęcia nie montując dużej lampy. Oczywiście jak wspomniałem lampę z prawdziwego zdarzenia też kupię.
Jesteś pewien, że będziesz miał "na stałe" przepiętą tą małą lampkę? Jaki jest sens wydawać 200zł na pochodne? Nie lepiej zakupić do tego Twojego YN Canona 430/580 ex + wyzwalacze + na doświetlanie obiektu blendę? Zyskujesz sporo szersze pole manewru w ten sposób. A tak będziesz miał 3 lampy używane osobno.