Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Tamron 70-300mm po sprzedaży i wysyłce, uszkodzony AF- czyj teraz jest problem?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Tamron 70-300mm po sprzedaży i wysyłce, uszkodzony AF- czyj teraz jest problem?

Cytat Zamieszczone przez Peter87 Zobacz posta
    Według sendit.pl jest! Wyraźnie powiedzieli, że odbiorca również może zgłosić reklamację, a to dlatego, że w momencie przesyłki był juz właścicielem.

No tak, z tym, że chodzi o używany sprzęt bez żadnej gwarancji, zakupiony od osoby fizycznej. Wysłany jako sprawny, otrzymany jako niesprawny- i jest słowo przeciw słowu + dowód, że wysłany był sprawny. Rozumiem Twój punkt widzenia i pewnie jakbym kupił sprzęt jako dobry i otrzymałbym jako niesprawny to bym się wściekł i chciał zwrotu pieniędzy. Dlatego otwieram przy kurierze, albo nagrywam moment otwarcia. A najczęściej jednak sprzęt tak delikatny odbieram osobiście, co również proponowałem podczas mojej aukcji. Kupujący chciał przesyłkę- niestety za to nie mogę odpowiadać.

Jest mi bardzo głupio, ze wyszła taka sytuacja, jednak nie mam zamiaru zwracać pieniędzy. Ale nie zostawię kupującego. Pomogę mu uzyskać odszkodowanie- a jeśli to się nie uda to poprosze by wycenił naprawę i coś mu do niej dołożę. Skoro silnik AF działa, a obiektyw nie podaje aparatowi informacji o ostrości, to chyba nie będzie to jakaś bardzo droga usterka. Nie czuję sie odpowiedzialny za uszkodzenie, ale chcę być jak najbardziej fair.
    Jeśli paczka była nieuszkodzona to wątpię aby firma kurierska wzięła na siebie odpowiedzialność, kupił sprzęt używany ale sprawny, gwarancja nie ma tu nic do rzeczy, o gwarancji można mówić w przypadku gdyby padł na drugi dzień lub po tygodniu czy miesiącu, jak nie działał po otwarciu paczki to jest prostu był zrypany i powinien go zapakować i odesłać jako niezgodny z umową . Następnym razem powinien kupić przez znany serwis aukcyjny może rozwiązaliby jego problem. Ogólnie to uszkodzenie w transporcie uważam za mało prawdopodobne.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 31-10-2013 o 20:45
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów