Na szczęście oprócz zaciapanego 350D nic z usterką nie kupiłem. Chyba, ze zrobiłem to świadomie- kupuję jako uszkodzony.
Pomieszkuję trochę w Stanach i generalnie tam się nauczyłem co najmniej robić zdjęcia podczas otwierania i pakowania, a najczęściej nagrywam jakiś ogólny filmik typu "unboxing" albo "packing to send". Nawet na yt tego jest cała masa. I zawsze, nawet jeśli wartość to 120zł, ubezpieczam. W UPSie do 1000zł na krajowe nic sie nie płaci, ale nie można podawać większej wartości niz faktyczna czy coś takiego.

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
ja podejrzewam, że paczka latała u kuriera
Smutne, ale prawdziwe... Dopiero w samochodzie kuriera sprzęt był narażony na wstrząsy. Wprawdzie nadawałem z pracy, ale... Mieszkam 15 minut na piechotę od pracy i niosłem tam w pudełku przygotowane do wysłania i zabezpieczone. Chyba musiałbym tym podrzucać i kopać, żeby coś się stało A kurier, przyjechał łepek 20-23 lata... szybko, szybko, bo on musi gdzieś jeszcze zdążyć i pewnie luzem rzucił na pakę. Małe pudełko to latało :/

Tylko szkoda mi gościa- tego kupującego. Czemu on winny jest? Ciekawe ile wyniesie naprawa... Ale nie powinno być tragedii. Ja to taki jestem, ze nawet bym mu coś dorzucił, ale z drugiej strony jakbym nie potrzebował kasy na już to bym pewnie nie sprzedawał za 830zł... :/ Pewnie nawet z naprawą będzie to fajna okazja.