Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 176

Wątek: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Strasznie szybko się ten temat rozwija. Sama sprawa jest dość skomplikowana - nasze ustawodawstwo nie nadąża za rozwojem technicznym życia codziennego, polecam lekturę:

Palestra - Pismo Adwokatury Polskiej, czasopismo Palestra, adwokatura, Pismo adwokatury, czasopisma prawnicze, czasopismo prawnicze, czasopismo adwokatury polskiej, miesiczniki prawnicze, czasopismo branowe, adwokatura, adwokat, adwokaci, mecenas, ad

A sama sprawa rozbija się o kwestie tego, czy informacja na stronie www. jest ofertą w myśl kodeksu cywilnego, czy tylko zaproszeniem do zawarcia transakcji? Zarówno doktryna, jak i orzecznictwo puki co są dość podzielone. Szukam wyroków Sądu Najwyższego, ale nie mam lexa, więc nie jest to takie proste.

Pytanie tylko, czy dla 700pln warto się przepychać?

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez człekoupiór Zobacz posta
    Strasznie szybko się ten temat rozwija. Sama sprawa jest dość skomplikowana - nasze ustawodawstwo nie nadąża za rozwojem technicznym życia codziennego, polecam lekturę:

Palestra - Pismo Adwokatury Polskiej, czasopismo Palestra, adwokatura, Pismo adwokatury, czasopisma prawnicze, czasopismo prawnicze, czasopismo adwokatury polskiej, miesiczniki prawnicze, czasopismo branowe, adwokatura, adwokat, adwokaci, mecenas, ad

A sama sprawa rozbija się o kwestie tego, czy informacja na stronie www. jest ofertą w myśl kodeksu cywilnego, czy tylko zaproszeniem do zawarcia transakcji? Zarówno doktryna, jak i orzecznictwo puki co są dość podzielone. Szukam wyroków Sądu Najwyższego, ale nie mam lexa, więc nie jest to takie proste.

Pytanie tylko, czy dla 700pln warto się przepychać?
    Warto.

Przecież nie chodzi tylko o 700 pln , przynajmniej mnie.

Dzisiaj 700 zł , jutro 7 mln , pojutrze.....

Prawo jest byle jakie nie tylko w tej sprawie.

Uzależniony

po pierwsze - pomylić się może każdy i niekoniecznie trzeba od razu to wykorzystywać na własną korzyść
    po drugie - dla kilkuset złotych batalie prawne ? słabo wyceniasz swój czas...

to że ktoś jest zły (pomylił się) nie znaczy że też musisz (nalegać na finalizację po omyłkowej cenie)

znalazłeś błąd i chcesz skorzystać, ciekawe co by było gdybyś zgubił szkło albo komórkę i znalazca też chciałby skorzystać
    ...zgubiłem gsm nie raz, za każdym razem do mnie wrócił - może dlatego że nie czycham na pomyłki innych (karma)

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    znalazłeś błąd i chcesz skorzystać, ciekawe co by było gdybyś zgubił szkło albo komórkę i znalazca też chciałby skorzystać
    ...zgubiłem gsm nie raz, za każdym razem do mnie wrócił - może dlatego że nie czycham na pomyłki innych (karma)
    znalazcy należy się 10% znaleźnego , jak psu buda.Jak nie odda znalezionej rzeczy właścicielowi lub na policję , to jest zwykły złodziej.Szkoda , że tego nie rozumiesz.
    Przy okazji ,Gsm można namierzyć i d..a blada.
    Raczej "homi..." nie czyhał na pomyłkę.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez mysiaty Zobacz posta
    znalazcy należy się 10% znaleźnego , jak psu buda.Jak nie odda znalezionej rzeczy właścicielowi lub na policję , to jest zwykły złodziej.Szkoda , że tego nie rozumiesz.
    Przy okazji ,Gsm można namierzyć i d..a blada.
    Raczej "homi..." nie czyhał na pomyłkę.
    tyle tylko że znalazcy niczego nie chcieli a działali na podstawie wpojonych zasad... co nie znaczy że nic nie dostali bo też mam swoje zasady
    wyobraź sobie że wiem co to złodziej podobnie jak wiem co to IMEI i do czego może służyć

nie czychał ale został poinformowany że to pomyłka - dla mnie to byłby koniec tematu

Uzależniony

Prawnik, min 1000/3000, opłata sądowa strzelam +\- 300, wygrana +\- 50% - mnie by się nie chciało,

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Prawnik, min 1000/3000, opłata sądowa strzelam +\- 300, wygrana +\- 50% - mnie by się nie chciało,
    za klasykiem: "No i cały misterny plan w p...........u "

Coś już napisał

Czyżby niezadowolenie "home...." dotyczyło partnera tego forum i ostatniej promocji?

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Najlepszą promocją, choć ukrytą podczas tych kilku dni był na cyfrowych SX2262W, który przynajmniej przez 2 dni wisiał w cenie około 2400. Niestety za długo się namyślałem i wrócił do normalnej ceny.
    Poproszę o wyjaśnienie.

Pozdrawiam
    jacek

Początki nałogu Awatar homesicalien

Lol, to nie były Cyfrowe

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Lol, to nie były Cyfrowe
    To w porzadku

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni