Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Cytat Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz posta
    Na Zachodzie w większości jest tak, że skoro ktoś coś mówi, to widocznie tak jest, a kombinatorstwo jest piętnowanym marginesem... . Przepisy i sformalizowane zasady nigdy nie obejmą wszystkich przypadków, a zasadnicza powinna być po prostu uczciwość.
    Tak, a żaba to piekny ptak...

W bogatszych społeczeństwach poziom opłacalnych machlojek jest po prostu wyższy niż wypożyczenie telewizora na Superbowl. Wśród milionerów oszukuje się na miliony, a wśród miliarderów na miliardy. A klasa średnia jest "na ogół" uczciwa wszędzie tak samo.

Tutaj o dobrze znanym nadużywaniu polityki nieograniczonych zwrotów w połączeniu z bonusami kart kredytowych przez konsumentów w USA:
    COSTCO's incredible refund policy - TheMrPickles

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Tak, a żaba to piekny ptak...

W bogatszych społeczeństwach poziom opłacalnych machlojek jest po prostu wyższy niż wypożyczenie telewizora na Superbowl. Wśród milionerów oszukuje się na miliony, a wśród miliarderów na miliardy. A klasa średnia jest "na ogół" uczciwa wszędzie tak samo.

Tutaj o dobrze znanym nadużywaniu polityki nieograniczonych zwrotów w połączeniu z bonusami kart kredytowych przez konsumentów w USA:
    COSTCO's incredible refund policy - TheMrPickles
    Możesz, tak w skrócie, w wolnej chwili, po polsku napisać o co chodzi.Dzięki.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez mysiaty Zobacz posta
    To jest ostatnia prawda góralska.Ten porządek w krajach z wysokim poziomem cywilizacyjnym wynika z obawy przed nieuniknioną wysoka karą .(na podstawie doświadczeń).
    Czytałem o różnych badaniach i różnych wnioskach. W tym i takie gdzie wskazano wyraźnie że to bogacenie się społeczeństwa zmniejsza zapotrzebowanie na restrykcyjne traktowanie klientów. U nas ciągle w wielu sklepach klienta traktuje się jak potencjalnego złodzieja.

BTW: co do tego mają górale - nie ogarniam.

Potraktowałeś mnie jako jednostkę o niskim poziomie rozwoju cywilizacyjnego i ogólnego braku kultury , nie mogę się z tym absolutnie zgodzić , dlatego proszę o przyznanie sobie upomnienia.Uzasadnienie na pewno się znajdzie.
    Skoro się oburzasz i zaprzeczasz to znaczy że nie pisałem o Tobie - to przecież jasne . I może zdejmij różowe okulary i popatrz dookoła z czego się wzięły niektóre tak tu krytykowane przepisy dotyczące traktowania klientów przez firmy.

30 dniowy termin zwrotu pojawił się na skutek badań rynkowych, które jednoznacznie wykazały,że klient mający 30 dni do zwrotu jest" mniej awanturujący się" i towaru nie zwraca.
    W Polsce niektóre firmy dobrowolnie już to wprowadziły.
    I tak będzie. Wraz z rozwojem rynku i bogaceniem się społeczeństwa i rozrostem firm handlowych.

BTW: najwyraźniej naszych nie wzięli pod uwagę w tych badaniach bo znam cwaniaków którzy "wypożyczają" w ten sposób sprzęt na sztukę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

BTW: co do tego mają górale - nie ogarniam.
    Chyba Tischner o tym mówił.

....a co jest wynikiem niskiego poziomu cywilizacyjnego naszego społeczeństwa i ogólnego braku kultury.
    Bardzo proszę podaj jakieś konkretne przykłady potwierdzające Twoje zdanie.W przeciwnym wypadku , można będzię głosić ,że ogólnie uczestnicy tego forum to "zacofane cywilizacyjnie chamy".

BTW: najwyraźniej naszych nie wzięli pod uwagę w tych badaniach bo znam cwaniaków którzy "wypożyczają" w ten sposób sprzęt na sztukę
    Jeżeli chodzi o cwaniactwo , to jesteśmy , ogólnie oczywiście," cywilizacyjnie zacofani".

Pozdrawiam
    zacofany cham z Lublina :-))

p.s.

Był taki watek , w którym 2 gości reklamowało ten sam drogi sprzęt.Ciągnął się ponad rok.Bez specjalnych konkretów .Nie przeszkadzało wtedy Tobie?Bo z tamtego wątku , dowiedziałem się jedynie ,że pierwszy gościu znalazł sobie jakieś dojście i załatwił sprawę.Cały rok czytania o niczym.
    Moim zdaniem hyde park , to o "dypie maryni", a tu jest trochę rozmydlony,ale zawsze problem.Wg mnie decyzja przedwczesna.
    Ostatnio edytowane przez mysiaty ; 04-11-2013 o 00:39

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Chyba Tischner o tym mówił.
    Ale o czym?

Bardzo proszę podaj jakieś konkretne przykłady potwierdzające Twoje zdanie.
    Miałeś wyżej - o "wypożyczaniu" sprzętu.

BTW: o żadnych chamach nie pisałem to już Twoja radosna twórczość.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Ale o czym?
    O prawdach góralskich.

Miałeś wyżej - o "wypożyczaniu" sprzętu.

BTW: o żadnych chamach nie pisałem to już Twoja radosna twórczość.
    Chciałbym być taki twórczy,zwłaszcza radośnie
    Pisałeś o ludziach niekulturalnych i tak mi się skojarzyło.

cham - Słownik SJP

Poczekajmy spokojnie, może się dowiemy ,czy rację miał sklep , czy klient i jak ostatecznie się skończyło.
    Wiedza każdemu się przyda przy składaniu własnych zamówień.
    Pozdrawiam
    jacek

Uprawnienia umieszczania postów