Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta

Posiadanie DG nie jest prawem obywatelskim. Małe firemki są bez sensu, nie mają ogromnych oszczędnosci skali, i dlatego muszą sobie rzepkę skrobać na własną odpowiedzialność. Nie nalezy im się żadna dobroczynność, chociaż rządom w to graj, bo spadają im słupki bezrobocia kiedy bezrobotni zmieniają się w pożal się Boże, lamentujących, ale zawsze, kapitalistów.

Dla mnie cały UOKIK zastąpiłby jeden przepis: trzeba podać na stronie internetowej liczbę zatrudnionych na stałe osób. Jeżeli ta liczba jest mniejsza niż n, ustalone przeze mnie, to sklep może sobie wpisać dowolne klauzule, nawet o prawie do mojej nerki, bo ja znim interesów żadnych prowadzic nie będę.
    nie każdy ma szansę dostać pracę na etacie. Uwierz, ze są ludzie, którzy wolą coś robić i działać zamiast żyć na koszt Państwa lub kraść. Ja bardzo pochwalam, gdy ktoś się stara zarobić na siebie i rodzinę uczciwą ciężką pracą a nie okradaniem innych. . Według Twojego rozumowania każdy powinien być tylko etatowym pracownikiem bo przecież otworzenie firmy ma sens tylko gdy otwiera sie sieć sprzedaży w całym kraju z setką pracowników? A słyszałeś o tym, że firmy się z czasem rozrastają i z małej jednoosobowej DG powstaje jednak duży pracodawca?

Ilu osobowa powinna być firma fotograficzna żebyś zdecydował się skorzystać z ich usług?
    Szewc, u którego nabijasz fleki w butach musi od razu mieć 50 osobową firmę?
    Ostatnio edytowane przez m-a-r ; 03-11-2013 o 20:15
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Uprawnienia umieszczania postów