Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Ktoś mi opowiadał, że przegrał taką sprawę w sądzie z tego powodu że sklep anulował transakcje w przeciągu bodajże 48h.
    ale czy to było w regulaminie, czy nie to nie wiem, nie znam uzasadnienia, ale koszty sądowe musiał ponieść kupujący/założyciel sprawy.

Były też takie przypadki po zakupie samochodów wystawionych przez ewidentną pomyłkę, pomijając tłumaczenia wystawiającego
    Aukcje na Allegro - precedensowy wyrok sądu

homesicalien - bez urazy, przeczytałeś już ten regulamin, czy bijemy pianę dalej snując domysły

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta

Każdy handluje jak może, ale trzeba się przyznać z góry czy towar jest dostępny natychmiast czy też np. pan biznesmen dopiero zaczyna szukać towaru w Chinach po otrzymaniu zapłaty od klienta.
    Otóż to. To niestety nie jest rzadkość i mnie strasznie wkurza.
    Cytat Zamieszczone przez komisarz ryba Zobacz posta
    .... sory batory, nie sprzedaje się czegos, czego się nie ma...
    Ja się z tym spotykam bez przerwy.
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jak tam uważasz.
    Nie mniej jednak nabywca nie ponosi z tego tytułu strat finansowych*.
    Oczywiście zgadzam się z tym, że tak być nie powinno. Ale jest i pisałem wyżej z czego to wynika.

* oczywiście nie biorąc pod uwagę sytuacji, że kupujemy sprzęt na konkretne zlecenie i nie dociera on na czas. Ale z drugiej strony takie ryzyko jest zawsze...
    Ja jestem dokładnie w wygwiazdkowanej sytuacji i mnie masakrycznie wkurza sytuacja jeśli ktoś sprzedaje coś czego nie to, że nie ma w danej chwili ale nawet nie ma szans żeby to w jakimś przewidywalnym terminie sprowadził - kilka razy miałem taką sytuację.
    Krótko mówiąc jeżeli czyjeś dziadostwo i oszczędzanie połączone z wprowadzaniem w błąd zaczyna wpływać na moje zarobki to ja nie chcę mieć z takimi handlowcami nic wspólnego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów