Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Canon EOS 400D - Aparat zacina się po wykonaniu zdjęcia

Mieszany widok

Miasto
    Elbląg

Question Canon EOS 400D - Aparat zacina się po wykonaniu zdjęcia

Cześć,

piszę tu, gdyż mam mały problem z moim Canon EOS 400D. Wszystko jest OK, do czasu, gdy poziom naładowania baterii nie spadnie do ok. 50%.
    Gdy się już tak stanie, to aparat podczas robienia zdjęć reaguje tak, że słychać, że otwiera się migawka, następnie zamyka, jednak wtedy się zawiesza (pusty ekran na wyświetlaczu) i nie można go nawet wyłączyć. Jedyna opcja to wyciągnąć baterię i włożyć ponownie. Wtedy okazuje się, że zdjęcie nie zostało zapisane.

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem albo wie, co może być nie tak?

Jak dla mnie wydaje mi się, że może bateria już stara i poprostu nie wyrabia, ale jestem nowicjuszem, więc będę wdzięczny za uwagi ekspertów.

Pozdrawiam.

Domyślnie Odp: Canon EOS 400D - Aparat zacina się po wykonaniu zdjęcia

JA mam podobny efekty ale u mnie pojawia się już powiedzmy że przy ostatniej kresce... Ale to różnie bywa... czasem pokaże że bateria pusta a czasem sie tak zatnie i raczej to nie wina baterii bo mam dwie i pamiętam ze po kupnie świeżej nowego phottixa, też tak było. Ale ja na to nie zwracam uwagi bo tak jak piszę dzieje mi się to przy końcówce baterii a mam go już z 6lat? a jestem drugim właścicielem

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów