Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zmiana systemu SONY A350 -> Canon 50D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie Odp: Zmiana systemu SONY A350 -> Canon 50D

Ja bym nazwał raczej kupno 17-85 wyrzucaniem pieniędzy w błoto...jedynym plusem tego obiektywu jest USM. KIT jest lepszy chyba pod każdym względem, no i kupisz go 3x taniej...
    Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM Lens Image Quality

ps. Też przeszedłem niedawno z sony na canona...niesamowity skok jakościowy jak dla mnie.
    40D | 50/1.8 II | 18-55 IS

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Cytat Zamieszczone przez .Pit Zobacz posta
    Ja bym nazwał raczej kupno 17-85 wyrzucaniem pieniędzy w błoto...jedynym plusem tego obiektywu jest USM. KIT jest lepszy chyba pod każdym względem, no i kupisz go 3x taniej...
    Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM Lens Image Quality

ps. Też przeszedłem niedawno z sony na canona...niesamowity skok jakościowy jak dla mnie.
    Uważam podobnie. Nie dość, że ciemny to jeszcze nie do końca ostry. Za tą cenę dostaniesz Tamrona 17-50 2.8. Niestety wolny AF, ale wynagradza znacznie lepszym i stałym światłem. Można jeszcze pójść w stałki i kupić w miarę uniwersalnego Canona 50 1.4 - w podobnej cenie, co dwa poprzednie szkła.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Canona 50mm f/1.8 (lub f/1.4 jeżeli bd mnie stać) i tak planuję później kupić, bo moja pięćdziesiątka Sonego mnie zauroczyła ostrością. Ale nie może być to moje jedyne szkło, nawet na początek, tak uważam

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

zdecydowanie tamron 17-50 a jakbyś miał wybierać stałkę to jeszcze naleśnik canon 40mm z nieco gorszym światłem bo f/2.8 ale za to ostryyy od pełnej dziury, malutki, cichutki świetne i tanie szkło!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów/Limerick

Moim zdaniem Canon 50/f1.4 nie jest wart tak dużej kasy.... jak go przymkniesz do 1.4 to mydełko ;/ dopiero powyżej f2.0 jakość jest bdb. , jest też problem z odblaskami światła. Miałem okazję używać autofokus ma bezbłędny i b.szybki , ale jest za drogi płaci się za znak C
    Zdjęcia z pełnej klatki charakteryzują się dystorsją i bardzo dużym winietowaniem. APS-C jest mniejszy kąt widzenia i na brzegach obraz jest OK.
    Co do Tamrona 17-50 to jak trafisz na dobrą sztukę i nie przeszkadza Tobie głośna i wolna praca AF to można śmiało polecić.
    Ostatnio edytowane przez ramzes63 ; 28-10-2013 o 00:16

Dopiero zaczyna Awatar jb79

50 f1,4 Canon raczej nie polecam. Tak jak kolega napisał na f/1,4 mydło dopiero powyżej f2 jest dobrze. To szkiełko powinno kosztować 500zł a za 1000zł to 85mm f/1,8 polecam.
    czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Ponawiam pytanie o te czujniki krzyżowe, bo podobno nie działają wszystkie?
    Forum / Tamrony - wadliwa współpraca AF z korpusami Canona

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów