O widzisz, to ciekawy punkt widzenia, nie pomyślałem zupełnie, dzięki!
Jesteś w stanie rzucić jakimś najbardziej uniwersalnym modelem?Zamieszczone przez Adam71
Z tego założenia wychodzę. Jeśli chodzi o kwotę, to faktycznie cena samego body mała nie jest i to dla mnie spory wydatek, ale powiedzmy, że jestem w stanie dozbierać jeszcze połowę wartości puszki na obiektyw.Zamieszczone przez adawro
Chcę lustrzankę. Żeby dostać kamerę, która zapewni mi elastyczność jak lustrzanka będę musiał wydać dużo więcej, a do tego później będę potrzebował droższego i cięższego osprzętu. Poza tym lubię też pobawić się fotografią.Zamieszczone przez Kwapiszon
Nie wiem co lubię, bo nie miałem okazji filmować lustrzankami.Zamieszczone przez Kolekcjoner
Wiem, że czeka mnie sporo nauki, dlatego pytam na forum jak najprościej zacząć. Tzn. wyobrażam sobie, że ostrzenie manualne będzie trudniejsze, ale to raczej kwestia zaplanowania ujęć, a z tym nie mam problemu. Nie kręcę reportaży gdzie wszystko jest dynamiczne, a raczej fabularyzowane shorty, gdzie to ja ustalam wszystko, jak trzeba to co do centymetra.
Przyjrzę się, dzięki.Zamieszczone przez Kolekcjoner
--- Kolejny post ---
Hm, a może zamiast jednego droższego szkła warto jednak sięgnąć po dwa tańsze? Jakiś zoom + jasna stałka łącznie za max 5000.