Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Warszawa - 11 Listopada / reportażowo

dawniej jas_rambo

Domyślnie Warszawa - 11 Listopada / reportażowo

Warszawa - 11 Listopada / reportażowo
    Jak wiadomo trochę się dzieje - "Razem dla Niepodległej" Prezydenta, "Marsz Niepodległości" i pewnie jeszcze coś o czym nie wiem. Pytanie do tych którzy byli obecni w latach ubiegłych: warto przyjechać? Można liczyć na interesujące kadry/sytuacje? Wszelkie wypowiedzi w tym temacie mile widziane (oczywiście podparte konkretnymi doświadczeniami).

/temat wolny od wypowiedzi politycznych.

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie Odp: Warszawa - 11 Listopada / reportażowo

Ciekawe kadry na pewno. Tylka jak będziesz na "Marszu Niepodległości", uważaj żeby ktoś Cię nie wziął za fotoreportera gazety, której akurat nie lubi. Nie zdążysz się wytłumaczyć, stracisz sprzęt (a przy okazji może także parę zębów...).
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Mało tego, 11 rozpocznie się szczyt klimatyczny, także może być ciekawie.
    |6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
    andrzeswierc.pl

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Ciekawe kadry na pewno. Tylka jak będziesz na "Marszu Niepodległości", uważaj żeby ktoś Cię nie wziął za fotoreportera gazety, której akurat nie lubi. Nie zdążysz się wytłumaczyć, stracisz sprzęt (a przy okazji może także parę zębów...).
    A wcześniej miało coś takiego miejsce
    I znowu głupie trollowanie, co za chorzy ludzie

@janrusek każda wydarzenie masowe jest świetną okazją do ciekawych kadrów, a przy takiej kumulacji tego dnia..

Dopiero zaczyna

Na pewno był głośny medialnie atak na chłopaka z lustrzanką, pewnie filmiki na youtubie są do tej pory. Koleś nikogo nie prowokował, a nawet w czasie ataku nie fotografował, ustawiał coś w aparacie lub przeglądał zdjęcia- z tego co pamiętam podbiegł do niego młody mężczyzna i bez powodu pięścią walnął w twarz. Z 11 listopada jest tak: jak się nic nie będzie działo to zdjęcia będą nieciekawe, jak będą zadymy i ktoś ma ciśnienie na zdjęcia to warto zabrać kask, gogle, ewentualnie coś co osłoni drogi oddechowe w przypadku użycia gazu. Trzeba też mieć na uwadze, że policjanci najpierw zatrzymują a dopiero później ustalają czy wśród zatrzymanych są przypadkowe osoby, mając pecha można 48 godzin spędzić na dołku, albo niefartownie trafić do sądu za udział w zbiegowisku publicznym.

Dopiero zaczyna Awatar robsku
    Miasto
    mazowieckie

hmmm...to ja powiem coś od siebie
    patrząc na sytuacje"od środka"wiem ze fotoreporterzy którzy fotografują osoby biorące udział w "ciekawych"wydarzeniach są narażone na ww.niebezpieczeństwo.Czemu ?? niestety media są coraz mało obiektywne... Będąc na kilku marszach już niestety sam mogę stwierdzić że to co większość można przeczytać w prasie bądz zobaczyć w telewizji jest nie do końca obiektywne!Prasa i telewizja pokazuje tylko to co się sprzedaje...niestety taka jest prawda.Ludzie niestety to widzą i stąd sie bierze agresja.Takie jest moje zdanie w tym temacie
    40D,7D + szkła

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez robsku Zobacz posta
    (...) niestety media są coraz mało obiektywne... Będąc na kilku marszach już niestety sam mogę stwierdzić że to co większość można przeczytać w prasie bądz zobaczyć w telewizji jest nie do końca obiektywne!Prasa i telewizja pokazuje tylko to co się sprzedaje...niestety taka jest prawda.Ludzie niestety to widzą i stąd sie bierze agresja.(...)
    chyba dorabianie ideologii?
    sprawa jest prosta - nie po to ci maszerujący "bohaterzy" zasłaniają szalikami i kapturami twarze, by ktoś im robił zdjęcia...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    chyba dorabianie ideologii?
    sprawa jest prosta - nie po to ci maszerujący "bohaterzy" zasłaniają szalikami i kapturami twarze, by ktoś im robił zdjęcia...
    Z tego co ja widziałem, to ci naprawdę maszerujący najchetniej pozują do zdjęć, (bo po to chyba maszerują i noszą różne hasła żeby się pokazać) a z tymi niemaszerującymi co mówią do rękawa to już różnie bywa...

Prawdziwy fotograf dokumentalny nie boi sie wojen strzelających -- taki marsz to bułka z masłem.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Z tego co ja widziałem, to ci naprawdę maszerujący najchetniej pozują do zdjęć, (bo po to chyba maszerują i noszą różne hasła żeby się pokazać) a z tymi niemaszerującymi co mówią do rękawa to już różnie bywa...
    Chcą się pokazać maskując maksymalnie jak się da twarze???
    Nie chciałbym wchodzić w politykę (regulamin ), ale moim zdaniem to jednak nie o marsz i demonstrację patriotyzmu chodzi, ale o zwykłą, prymitywną rozróbę...
    A czy jest to warte uwiecznienia na zdjęciu? To już indywidualna sprawa każdego z nas...

Prawdziwy fotograf dokumentalny nie boi sie wojen strzelających -- taki marsz to bułka z masłem
    jak w reklamie - prawie - czyni różnicę

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Sami bandyci.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów