Ja to mam zamiar bardziej pokojowo w tym roku choć nigdy nie wiadomo Informator Żoliborza - ROCK NIEPODLEGŁOŚCI W FORCIE
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
BTW w sobotę ma być jakiś marsz anty.
anty? może konferencji klimatycznej?
Miało być bez wątków politycznych, więc odpiszę czysto informacyjnie - tak, zgadza się, marsz 'przeciwko' Marszowi Niepodległości. Wiem tylko, że organizowany dzień wcześniej, nie wiem przez kogo.
Jeśli o szczyt klimatyczny chodzi to zaczyna się on 11stego, a o jakichkolwiek zakłóceniach (tj. demonstracje etc) póki co cisza z tego co mi wiadomo.
W sumie to nie do konca przeciwko poniedziałkowemu marszowi. Organizatorzy twierdza ze będzie to marsz antyfaszystowski ku uczczeniu pamięci Kryształowej Nocy. Czemu robią to w Warszawie, a nie Berlinie, to już nie wiem.
Strasznie korci mnie aby wmieszać się z aparatem w tłum i zmajstrować fajny reportaż w oparciu o bogaty materiał jaki można podczas tych przemarszów zgromadzić. Trochę się jednak obawiam zamieszek, które niemal zawsze mają miejsce.
Chcąc uczestniczyć w tych wydarzeniach z aparatem w ręku, nie pozostaje chyba nic innego jak wrzucić kask na głowę i w tłum...
Ryzyko jest takie, że możemy zostać uznanym za fotoreporterów z niemile widzianej prasy i wówczas przygoda taka skończyć się może jak w przypadku tego reportera.
Niebezpieczne mogą okazać się również pędzące z impetem np. cegły/kostki chodnikowe i inne, bliżej nieokreślone przedmioty. Jest ryzyko, jest zabawa jak to zwykło się mówić. Brrr...
Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 08-11-2013 o 23:46