Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Canon EF 70-300 f/4.5-5.6 DO IS

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EF 70-300 f/4.5-5.6 DO IS

Polecam nieco tańszego TAMRONA 70-300 VC USD. Miałem okazje testować ten obiektyw kilkukrotnie i zrobił na mnie duże wrażenie. Szczególnie jeśli chodzi o mechanikę, wykonanie, szybkość działania AF (silnik ultradźwiękowy) a przede wszystkim ze względu na stabilizację (VC). Jest bardzo wydajna. Czas 1/30s na ogniskowej 300mm, a mimo to 5/6 zdjęć udalo mi się zrobić nieporuszonych.

Wykonanie zupełnie nie przypomina starych rozklekotanych Tamronów, tutaj nastapił rzeczywisty postęp. Dodatkowo mamy aż 5 lat gwarancji polskiego dystrybutora.

Co ważniejsze, nawet optycznie Tamron jest delikatnie lepszy, widać to na testach poniżej:

Tamron Lens: Zooms - Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD SP AF (Tested) - SLRgear.com!
    Canon Lens: Zooms - Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM (Tested) - SLRgear.com!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Canon EF 70-300 f/4.5-5.6 DO IS

Cytat Zamieszczone przez BigMan Zobacz posta
    Musze cie zmartwić - ustępuje i to kolosalnie
    Nie chce mi się już rozpisywać o przepaści stabilizacji ale taż obrazek, autofocus,....

Podpinałem obydwa do 5dmk3 i różnica była kolosalna - jak widać wziąłem 70-300L. Pytanie czy drugie tyle warto zapłacić i tu się powinniśmy różnić - dla mnie warto dla ciebie nie ale kwestie kolosalnej różnicy pomiędzy szkłami pozostaje...

PS. Gdzie dwóch polaków tam 3 zdania
    W pierwszym poście napisałem, że 70-300L jest lepszym szkłem. Zgodzę się nawet, że zdecydowanie. Czy ustępuje kolosalnie - rzecz względna. DO jest za to tańszy (jak napisałem za nówkę zapłaciłem 3k) i lżejszy, mniejszy i czarny :-) w podróży nieocenione. Dodam, że długo rozważałem zakup właśnie między tymi dwoma szkłami (i 70-200 f/4 IS). Przeważyła właśnie kompaktowość. I to wyłącznie mój wybór, zdaję sobie sprawę, że wielu wybrało inaczej. Niemniej jestem zadowolony i to dla mnie najważniejsze.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Maarten Zobacz posta
    Polecam nieco tańszego TAMRONA 70-300 VC USD. Miałem okazje testować ten obiektyw kilkukrotnie i zrobił na mnie duże wrażenie. Szczególnie jeśli chodzi o mechanikę, wykonanie, szybkość działania AF (silnik ultradźwiękowy) a przede wszystkim ze względu na stabilizację (VC). Jest bardzo wydajna. Czas 1/30s na ogniskowej 300mm, a mimo to 5/6 zdjęć udalo mi się zrobić nieporuszonych.

Wykonanie zupełnie nie przypomina starych rozklekotanych Tamronów, tutaj nastapił rzeczywisty postęp. Dodatkowo mamy aż 5 lat gwarancji polskiego dystrybutora.

Co ważniejsze, nawet optycznie Tamron jest delikatnie lepszy, widać to na testach poniżej:

Tamron Lens: Zooms - Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD SP AF (Tested) - SLRgear.com!
    Canon Lens: Zooms - Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM (Tested) - SLRgear.com!
    Co ma piernik do wiatraka? Kompletnie pomyliły się Tobie wątki?
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 09-11-2013 o 14:42

Uprawnienia umieszczania postów