Idąc tym torem, to ja polecam 1Dx, przynajmniej nie trzeba będzie zmieniać na lepszy...
Chłopak za bardzo nie wie czego chce a tu już w propozycjach plecak ma prawie wypełniony. Jak dla mnie ładowanie się teraz w drogi i stary 7D matrycą nie odbiegający od sporo tańszego 60D jest bez sensu. Jeżeli potrzebny jest szybszy AF czy lepszy uchwyt, OK. Ale chyba nie o to autorowi wątku chodziło. Jak ktoś nie robi sportu 7D nie potrzebuje. Zresztą znam aparaty FF z lepszym AFem.
Ja radzę kupić 60D, szkło o większym zakresie a z czasem jak zobaczy jakich ogniskowych używa i na co się chce ukierunkować zadecyduje o kolejnych wydatkach. Chyba, że ma nieograniczony budżet, to od razu kupić FF i komplet eLek.
Fotografowałem długo rajdy 50D i 5DMkII i nie miałem z tym najmniejszych problemów. A co o AFie 5DII się mówi wszyscy wiedzą... Dla mnie kiepski argument.
Można. Z tym, ze wcześniej trzeba sobie zadać pytanie czy potrzeba mu 19 punktów AFa. A może 61 punktów? Wtedy moja propozycja z początku postu...