Który z modeli polecacie? Znajomy polecił mi 70d, bo jest nowszy, zaś 7d jest szybszy. Cena jest podobna, więc mam dylemat co kupić.
Który z modeli polecacie? Znajomy polecił mi 70d, bo jest nowszy, zaś 7d jest szybszy. Cena jest podobna, więc mam dylemat co kupić.
Aparat jak aparat ale jakie szkło - to jest dylemat .... Bo jak wydasz na puszkę 4000 zł i nie masz na szkła to ...
Racja - do takiej puszki to skandal montować coś gorszego od EF-S 17-55 2.8 IS
dobry bedzie pomysł też z Sigma A18-35 1.8 DC HSM
A jeśli za drogo wychodzi to już lepiej przyoszczędzić na korpusie a kupić lepsze szkło.
Inna sprawa że jak kogoś stać na 7D i EF-S17-55 to jeśli nie musi mieć szybkostrzelności i może obyć się bez zooma za tę samą kasę będzie miał pełnoklatkowe 6D +EF 35/2 lub EF40/2.8 STM
Moim zdaniem to 7D jest obecnie za drogi do tego co oferuje więc to bardzo zależy od punktu widzenia.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Muniek, a tak zapytam. Jakie posiadasz szkła i jaką kwotę masz zamiar przeznaczyć na aparat? To ma być sama puszka? Co fotografujesz? Tfu, tfu, czy chcesz również do "filmu"?![]()
Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 25-10-2013 o 10:15
Zaczynam dopiero fotografować, z czasem coś będę dokupywać ale jak na razie to zdecydowałem się na obiektyw uniwersalny EFS 18-135 IS no i jakąś stałkę z jasnym światłem do zdjęć w domu, portretów. Korpus jest też ważny by potem nie żałować i nie zmieniać tak szybko.