Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: jaki aparat EOS 70d czy 7d?

Domyślnie jaki aparat EOS 70d czy 7d?

Który z modeli polecacie? Znajomy polecił mi 70d, bo jest nowszy, zaś 7d jest szybszy. Cena jest podobna, więc mam dylemat co kupić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: jaki aparat EOS 70d czy 7d?

Cytat Zamieszczone przez muniek Zobacz posta
    Który z modeli polecacie? Znajomy polecił mi 70d, bo jest nowszy, zaś 7d jest szybszy. Cena jest podobna, więc mam dylemat co kupić.
    Jeżeli zależy ci na nowościach to kup 70D, jeżeli na szybkości to 7D

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Aparat jak aparat ale jakie szkło - to jest dylemat .... Bo jak wydasz na puszkę 4000 zł i nie masz na szkła to ...

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Aparat jak aparat ale jakie szkło - to jest dylemat .... Bo jak wydasz na puszkę 4000 zł i nie masz na szkła to ...
    Racja - do takiej puszki to skandal montować coś gorszego od EF-S 17-55 2.8 IS
    dobry bedzie pomysł też z Sigma A18-35 1.8 DC HSM
    A jeśli za drogo wychodzi to już lepiej przyoszczędzić na korpusie a kupić lepsze szkło.
    Inna sprawa że jak kogoś stać na 7D i EF-S17-55 to jeśli nie musi mieć szybkostrzelności i może obyć się bez zooma za tę samą kasę będzie miał pełnoklatkowe 6D +EF 35/2 lub EF40/2.8 STM

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Inna sprawa że jak kogoś stać na 7D i EF-S17-55 to jeśli nie musi mieć szybkostrzelności i może obyć się bez zooma za tę samą kasę będzie miał pełnoklatkowe 6D +EF 35/2 lub EF40/2.8 STM
    7D ma lepszy AF, niż 6D, ale 6D to pełna klatka i w trudnych warunkach poradzi sobie znacznie lepiej - zwłaszcza, że 7D ma tendencje do szumienia. Nad 70D bym się nie zastanawiał. Nowy i drogi - za drogi, do tego co oferuje moim zdaniem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Moim zdaniem to 7D jest obecnie za drogi do tego co oferuje więc to bardzo zależy od punktu widzenia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Moim zdaniem to 7D jest obecnie za drogi do tego co oferuje więc to bardzo zależy od punktu widzenia .
    Ale 7D kupisz używany prawie za pół ceny nowego 70D, a używki 70D pojawiają się póki co rzadko i też w dość wysokiej cenie. Natomiast nie sposób się z Tobą nie zgodzić w tym, że wszystko zależy od punktu widzenia.

Muniek, a tak zapytam. Jakie posiadasz szkła i jaką kwotę masz zamiar przeznaczyć na aparat? To ma być sama puszka? Co fotografujesz? Tfu, tfu, czy chcesz również do "filmu"?
    Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 25-10-2013 o 10:15

Zaczynam dopiero fotografować, z czasem coś będę dokupywać ale jak na razie to zdecydowałem się na obiektyw uniwersalny EFS 18-135 IS no i jakąś stałkę z jasnym światłem do zdjęć w domu, portretów. Korpus jest też ważny by potem nie żałować i nie zmieniać tak szybko.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez muniek Zobacz posta
    Zaczynam dopiero fotografować, z czasem coś będę dokupywać ale jak na razie to zdecydowałem się na obiektyw uniwersalny EFS 18-135 IS no i jakąś stałkę z jasnym światłem do zdjęć w domu, portretów. Korpus jest też ważny by potem nie żałować i nie zmieniać tak szybko.
    To kup 60D - sprawdzony, tańszy itd. Jak będziesz miał lepsze szkła zmienisz body, odwrotnie nie polecam.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów