Fakt. Moze on tylko ta 100-ka???Zamieszczone przez zabol
Fakt. Moze on tylko ta 100-ka???Zamieszczone przez zabol
Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:
Byc moze to pytanie jest juz bez sensu skoro kupiles juz aparat. Ale po co kupujesz aparat z obiektywem ktory chcesz od razu sprzedac? Ja zamiast kita kupilem 28-105/3.5-4.5 bardzo fajne szklo. Czy zostawic tego kita czy sprzedac decyzja nalezy do Ciebie, zalezy co bedziesz fotografowal.
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
w tym zakresie ogniskowych jest jeszcze jedno fajne szkło 24-105 L![]()
![]()
![]()
Zobaczcie mój poprzedni problem, trochę można z niego wywnioskować, o co mi biega
http://canon-board.info/showthread.php?t=9266
next...
Ostatnio edytowane przez nexteam ; 09-03-2006 o 23:26
Sorki za lakoniczną odpowiedź.
G6 potrzebny mi do w miare nieskomplikowanego fotografowania na bieżąco , na masęwszystkiego: archiwizacji, robienia rodzinnych fotek (można od razu pokazać żonce co wyszło:rolleyes: ).
A EOS 33v i na początek EF 100/2 będzie spełniał moje osobistą potrzebę samorealizacji. Może klasycznie czarno-białe albo slajd; z pewnością wyśrubowany(pod względem jakości) portret, szczegóły krajobrazu, szerszy sport i koncert. Planuję też EF 35/2(dużo pochlebnego naczytałem sie o tym szkle w prasie)- krajobraz. Myślę o 50 (tylko nie wiem którą czy I, czy II, oczywiście ze światłem 1.8 ), No i może za jakiś czas 200/2,8(może jakis koncert). Wszystko oczywiście w miarę możliwości finansowych.
A do rodzinnych fotek będzie G6.
Na pokładzie już METZ 44 AF-4C digital (V2)![]()
Serdecznie pozdrawiam
next...
P.S.: Kupiłem body z kitem, ponieważ miało niewielki przebieg (film 12 klatkowy) i jeszcze 1/2 roku na gwarancji :rolleyes: . Kit jak kijowy to raczej na pewno jest mi zbędny. Poradźcie gdzie sprzedać![]()
Ostatnio edytowane przez nexteam ; 09-03-2006 o 23:28
napisz jaki stan tego szkiełka
soczewki? af? dekielki?
podrzuś jakąś cenę
Za ten obiektyw na allegro dostaniesz 200-250zł od reki. Trochę dołożysz i masz 50-kę 1.8 (dobry standart no i stałka) lub jak napisał Gizzmo 28-105 f/3,5-4,5 bdobre szkło do analoga.
EOS 33; G7; EOS 400D/BG-E3; S.17-70/2.8-4.5; C.70-200/4L; Kenko x 1,4; 430EX;....+ inne graty
Ja chciałem powiedzieć, że to szkło wcale nie jest takie złe jak chodzi o ostrość.
OCzywiście jest to plastik fantastik i pod światło nie ma czego po nim oczekiwać --> jednak nie jest on taki zły jak się powszechnie uważa.