Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Canon 40vs 70Dvs7Dvs 1D Mark III

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 40vs 70Dvs7Dvs 1D Mark III

Cytat Zamieszczone przez Cichy9 Zobacz posta
    Widzę, że co raz to inna wizja, inna koncepcja i sam nie możesz się zdecydować na nic konkretnego
    Kase mam-ale wiesz jak to jest. Jak narazi 1D mark III na allegro nie ma- a jak sie pokazują sztuki to z dużym przebiegiem i adnotacja "sprzęt ożywano tylko wyłącznie amatorsko"... w tej cenie +/- mogę mieć coś nowego....
    Znajomy doradza żebym kupił lustrzankę z możliwościowa filmowania ale z tego co czytam na tutaj na forum to opinie są dość mieszane.... Najlepiej bym kupił 1d mark IV w cenie za około 6 tyś ale jak zarazie takiej oferty brak

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

rozumiem, też przez to przechodziłem. A jaki to jest dla Ciebie duży przebieg 1D3, przy założeniu, że producent gwarantuje 300 tys klapnięć?

Coś już napisał

rozumiem, też przez to przechodziłem. A jaki to jest dla Ciebie duży przebieg 1D3, przy założeniu, że producent gwarantuje 300 tys klapnięć?
    ostatnio widziałem 270 tys. klapnięć.
    Jeśli do tego dojdzie ze jak się jest na jakimś airschow to robi się zdjęcia seria (o statyce nie mowie) to trochę tych "klapnięć" się trzaska np. na ostatnim Radomiu byłem 5 dni(+ wizyta w 23blot) to przywiozłem 50 giga zdjęć-może wydaje się to duża ilością ale z tego co rozmawiałem z ludźmi stojącymi na ul skaryszewskiej to podawali podobne ilości.

A co do Canon 6d to tez jestem ciekaw jak on sobie radzi w takich warunkach bo iso uzytkowe jest dosc wysokie(do ciemnych hal sportowych się przyda) dożo słyszałem o tym centralnym punkcie który podobno jest dobry ( ale czy do zdjęć sportu i do pokazów- proszę o jakąś opinie ludzi co go testowali razem z obiektywem 100-400mm)-95% robie i tak celująć środkowym punktem.
    Ostatnio edytowane przez crasta ; 06-11-2013 o 00:19

Bywalec

Zdajesz sobie sprawę z różnicy w przeliczniku ogniskowej? Według mnie pod płotem można tym spokojnie oblecieć, ale na pokazy ja nadal bym wolał szybkiego cropa (nawet starsze 40D/50D). Zapytaj forumowego Bangi. Używa w tym celu 6D ze 100-400 (w Ostravie taki zestaw miał, a w Radomiu Tamiego 70-300 VC, którego wymienił ze względu na mały zasięg).
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Coś już napisał

Wiem ze spoor trace dlatego sie zastanawiam nad innym korpusem(a jesli matryca ma 20 megapixeli to tez i moge wicej wyciac z obrazka- czy tylko jest jakis sens?)
    A jak działa AF centralny w trybie Al servo?
    Ostatnio edytowane przez crasta ; 06-11-2013 o 12:07

Miasto
    Jasło

Cytat Zamieszczone przez crasta Zobacz posta
    ostatnio widziałem 270 tys. klapnięć.
    Jeśli do tego dojdzie ze jak się jest na jakimś airschow to robi się zdjęcia seria (o statyce nie mowie) to trochę tych "klapnięć" się trzaska np. na ostatnim Radomiu byłem 5 dni(+ wizyta w 23blot) to przywiozłem 50 giga zdjęć-może wydaje się to duża ilością ale z tego co rozmawiałem z ludźmi stojącymi na ul skaryszewskiej to podawali podobne ilości.
    270 tys klapnięć to faktycznie strasznie dużo. Bałbym się kupić takie body. Taki urok aparatów, które wykorzystywane są do sportów itp jedziesz serią i z jednego wypadu przynosisz tysiąc zdjęć albo i lepiej.

Coś już napisał

270 tys klapnięć to faktycznie strasznie dużo. Bałbym się kupić takie body. Taki urok aparatów, które wykorzystywane są do sportów itp jedziesz serią i z jednego wypadu przynosisz tysiąc zdjęć albo i lepiej.
    Ale obok brzmi dumnie napis "sprzęt używany tylko i wyłącznie amatorsko"

ale jak narazie na allegro cisza....

Miasto
    Jasło

Albo "posiada drobne otarcia i ślady normalnego użytkowania", a widać odklejone gumy i odpryski, jak po piaskowaniu Takich kwiatków jest sporo, trzeba uważać, czytać i pytać, a i tak nie ma się nigdy pewności

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów