Aleś walnąłZamieszczone przez zendobendo
PS - pędzel korygujący i stempel. A najlepiej min. 2 lampy i parasolki a potem piwko zamiast grzebania się w PS
![]()
Aleś walnąłZamieszczone przez zendobendo
PS - pędzel korygujący i stempel. A najlepiej min. 2 lampy i parasolki a potem piwko zamiast grzebania się w PS
![]()
w wypadku tej fotografii gdzie widac wyraznie ze glebia ostrosci jest dosc plytka
(co powoduje ze mamy rozna ostorosc krawedzi postaci)
zdecydowanie lepszym rozwiazaniem bedzie uzycie narzedzia quick mask.
mamy wtedy pelna kontrole nad krawedziami zadanej selekcji.
druga sprawa jest ze fotografia jest totalnie skopana.
dziweczyna dostala flashem po twarzy tak ze nie zdziwilbym sie gdyby sie pozniej przewrocila.
ale to chyba taki znak czasow. pstrykanac niewazne jak pozniej i tak wszystko sie w zrobi w PSie![]()
![]()
...
A ja po 20 minutach uzyskałem efekt jak poniżej. Użyte warstwy, stepel klonujący, gumka, selektywny kolor i zaznaczanie z zakresem koloru. Chociaż osobiście wolałbym to poprawić na etapie robienia zdjęcia... czyt. zrobić jeszcze raz
.
Ostatnio edytowane przez Diodak ; 09-03-2006 o 22:18
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
uaa konkurs nam sie zaraz zrobi "kto najlepiej usunie cień ze zwalonej fotki"Zamieszczone przez Diodak
![]()
...
Jeszcze bys bonk lewa strone tla wyblurowal bo sie nie rownaja.
Jak ja bym chcial z takiej fotki cien usunac to... shift+delete na tym zdjeciu, na nowym osobe dalej od tla, softbox co najmniej, lampa zewnetrzna oczywiscie.
a tam... na CB jest przecież taka moda, że poprawia/psuje się czyjeś zdjęciaZamieszczone przez bonk
. Zresztą to jest dobry trening przed poprawianiem swoich więc nie rozumiem aluzji :P
do psucia to ja pierwszyZamieszczone przez Diodak
![]()
...
EleganckoZamieszczone przez bonk
... jaki cień ?
![]()
.
Zamieszczone przez bonk
Faktycznie flashem dostała mocno i długo dochodziła do siebie![]()
Co do znaku czasów ...to raczej znak braku forsy na lampki, parasolki i inne takie tam, a i pewnie braku doświadczenia też można by sie dopatrzyć. W każdym razie nie chodziło mi tutaj o prezentowanie "jakości zdjęcia" a jedynie poradę w sprawie usunięcia owych cieni. Dzięki za rady jak i krytyczne komentarze 8)
pucha i grucha