Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Krótki, tani obiektyw pod pełną klatkę

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Krótki, tani obiektyw pod pełną klatkę

Cytat Zamieszczone przez jb79 Zobacz posta
    jeśli w tym zakresie to 17-40 f4 L i do 2k spokojnie kupisz.
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    EF 17-40/4, jeśli rzeczywiście masz na myśli zakres ogniskowych zbliżony do 17-55, a nie kąt widzenia zbliżony do 17-55 na cropie.
    Myślałem o tym, ale ceny podchodzą pod 3 tys. Używki nie wchodzą w grę bo te 2 tys to juz liczyłem z tym, że później odejme 40% na VAT i dochodówce

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Tamron 28-75 mm F/2,8 SP XR Di LD
    Na pewno to chodzi pod 5DIII? W necie znalazłem tylko szczęśliwych nabywców tego obiektywu z 5 MK II. Podobnie było z Tamronem SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD. Pisało, że obsługuje 5D II, myślałem więc, że na III też pójdzie - kupiłem a tu lipa.

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Ludekk Zobacz posta
    Myślałem o tym, ale ceny podchodzą pod 3 tys. Używki nie wchodzą w grę bo te 2 tys to juz liczyłem z tym, że później odejme 40% na VAT i dochodówce

Na pewno to chodzi pod 5DIII? W necie znalazłem tylko szczęśliwych nabywców tego obiektywu z 5 MK II. Podobnie było z Tamronem SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD. Pisało, że obsługuje 5D II, myślałem więc, że na III też pójdzie - kupiłem a tu lipa.
    Ekhhhhmm... Jak ma Tamron 17-50 działać jak to jest obiektyw nie pełno klatkowy? Odpowiednikiem 17-50 na pełnej klatce (tak masz pełną klatkę) jest 24-70... A z 24-70 licz się z tym,że w 2 tysiącach się nie zamkniesz... Dodaj tysiaka i masz nówkę sigmę, dodaj jeszcze kilka stówek i masz używkę tamrona 24-70 2.8, dodaj kolejnego tysiaka i masz nówkę tamrona...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Ludekk Zobacz posta
    Symbol Di II oznacza szkła Tamrona przeznaczone do współpracy wyłącznie z lustrzankami wyposażonymi w przetwornik APS-C. Di oznacza obiektywy przeznaczone do puszek FF.

Uprawnienia umieszczania postów