Dzień dobry wszystkim, baaardzo proszę o rady doświadczonych tu użytkowników forum. Na wstępie powiem, że google się nie boję, proszę tu o rady subiektywne
Moja dobra przyjaciółka - wizażystka - chciałaby poszerzyć swoje portfolio (zdjęcia beauty oraz portret), no i poprosiła mnie czy bym nie zrobił kilkunastu zdjęć
Oczywiście się zgodziłem
Ale tu pojawiły się problemy... Mam obiektyw do portretów - ok - z aparatem trochę już spędziłem czasu, latam ze statywem po mieście w nocy, lubię street/reportaż, ale portretów za bardzo nie robiłem - nie mam lampy przede wszystkim, tła kupię nie ma problemu, pomieszczenie jest.
i teraz pytanie do Was: co kupić lampę błyskową YN 568 II - czyli automat TTL, HSS i inne bajery ~ lampa za 800 zł - lampa przyda mi się bardzo w przyszłości,
pytanie do Was, jak byście Wy to zrobili tzn portret z taką lampą, ustawienie itp.
wiem, że najlepiej byłoby kupić softoboxy itp ~ 550 zł, ale nie chciałbym na razie robić namiastki studia fotograficznego.
Powiem wprost - zależy mi, by pomóc przyjaciółce i poszerzyć jej i sobie portfolio oraz mieć lampę błyskową, która bardzo mi się przyda w przyszłości - obstawiam YN 568II
co radzicie?
Dzięęęęki