Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Czy cyfrą da rade w podczerwieni??

Pablo24
    Guest

Domyślnie Czy cyfrą da rade w podczerwieni??

Czy cyfra da rade robic zdjęcia w podczerwieni??? Moge kupić filtr Infra red ale nie wiem czy da radę coś zrobić a szkoda w błoto kasy wyrzucać. czy ktoś moze mi to wyjaśnić???
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

trzeba usunac filtr IR sprzed matrycy o tak http://ghonis2.ho8.com/rebelmodnew.html

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Czy samo usuniecie filtra IR wystarczy? Film IR rejestruje promieniowanie podczerwone i wycina widzialne (jesli sie myle to poprawcie). Jak usuniemy filtr IR to zaczniemy rejestrowac podczerwien ale nadal bedziemy rejestrowac promieniowanie widzialne. Wiec wydaje mi sie ze nie jest z tym IR i cyfrowkami tak prosto.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    trzeba usunac filtr IR sprzed matrycy o tak http://ghonis2.ho8.com/rebelmodnew.html
    Lub kupić 20DA

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo
    Czy samo usuniecie filtra IR wystarczy? Film IR rejestruje promieniowanie podczerwone i wycina widzialne (jesli sie myle to poprawcie). Jak usuniemy filtr IR to zaczniemy rejestrowac podczerwien ale nadal bedziemy rejestrowac promieniowanie widzialne. Wiec wydaje mi sie ze nie jest z tym IR i cyfrowkami tak prosto.
    Przeczytaj ten opis w linku ktory ci podalem tam jest wszystko napisane z obrazkami wykresami porowananiem itp..

Uprawnienia umieszczania postów