Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 271

Wątek: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Oczywiście. Sony jest najlepsze.
    Są i tacy fotografowie (całkiem znani) którzy pozbyli się Sony i wrócili do Canona. Ciekawe dlaczego Choć przyznaję, że trend raczej jest odwrotny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Są i tacy fotografowie (całkiem znani) którzy pozbyli się Sony i wrócili do Canona. Ciekawe dlaczego
    To są osoby kompletnie nieświadome drogi, którą podąża fotografia. Nie wiedzą zapewne co to DR, ba nawet nie wiedzą jak działa najdoskonalszy w historii system ML Sony. Nie zauważyli "wysypu" doskonałych szkieł Sony. Co ważne też - być może nie czytają forum i nie potrafią poradzić sobie z własnymi emocjami. I o zgrozo, najprawdopodobniej robią też zdjęcia! Mylą się. Wracając do Canona popełnili błąd. To tak jakby przesiedli się do samochodów z drewnianymi kołami.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

To są osoby kompletnie nieświadome drogi, którą podąża fotografia. Nie wiedzą zapewne co to DR, ba nawet nie wiedzą jak działa najdoskonalszy w historii system ML Sony. Nie zauważyli "wysypu" doskonałych szkieł Sony. Co ważne też - być może nie czytają forum i nie potrafią poradzić sobie z własnymi emocjami. I o zgrozo, najprawdopodobniej robią też zdjęcia! Mylą się. Wracając do Canona popełnili błąd. To tak jakby przesiedli się do samochodów z drewnianymi kołami.
    tam od razu drewnianymi...

www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tam od razu drewnianymi...
    Po co karmisz? Serio pytam, bo choć ciężko mi uwierzyć, że może to jeszcze kogoś śmieszyć, to biorę to pod uwagę. Alternatywna wersja, którą biorę pod uwagę, jest znacznie smutniejsza - po prostu nikt już nie wierzy (poza nielicznymi nowymi użytkownikami, którzy też szybko się przekonują), że można tu przeczytać coś sensownego, wszyscy więc piszą w najlepszym przypadku cokolwiek.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Po co karmisz? Serio pytam, bo choć ciężko mi uwierzyć, że może to jeszcze kogoś śmieszyć, to biorę to pod uwagę. Alternatywna wersja, którą biorę pod uwagę, jest znacznie smutniejsza - po prostu nikt już nie wierzy (poza nielicznymi nowymi użytkownikami, którzy też szybko się przekonują), że można tu przeczytać coś sensownego, wszyscy więc piszą w najlepszym przypadku cokolwiek.
    no ja osobiscie jestem w tej drugiej grupie. kazdy jeden watek o bezlusterkowcach (zreszta, o lustrach tez) na tym forum konczy sie pier* jakie to Sony akbar i Canon sto lat za Afro-Amerykanami, czy jakos tak...
    www albo tez flickr

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

1. A jednak widać tu, że szkła Sony są droższe, sa podane ceny. Generalnie sa to też konstrukcje nowsze.
    2. Dawniej szkła firmowe były lepsze od kundelków i stąd miało większe znaczenie w jakim systemie jesteśmy. Aktualnie do wszystkich tych systemów mozna podpiąć Sigmy ART i jest pozamiatane, bo są i ostrzejsze (gdy komuś zalezy na ostrości i nie interesuje go np waga, rozmiary, filtry) i tańsze od szkieł firmowych.

3. Uwaga dla fanboyów marek. Są narzekania na wieczne wojny z użytkownikami Sony. Do tanga trzeba dwojga i pierwszy ostrzeżenie wzrokowe dostaje tomfoot, który zawsze i pierwszy atakuje gdy tylko w poście pojawia się słowo Sony. Proponuję mu tez po prostu nie zaglądac do tego działu, gdyby miał kłopoty z opanowaniem się.
    Ktoś napisał kawałek kodu, dzieki któremu administracyjnie możemy spowodować, że użytkownicy nie będą widzieli wzajemnie swoich wpisów. To jest tu ewidentnie do zastosowania, niestety kod jest niedporacowany i powoduje inny błąd. Jak to dopracują to ...
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Do tanga trzeba dwojga i pierwszy ostrzeżenie wzrokowe dostaje tomfoot, który zawsze i pierwszy atakuje gdy tylko w poście pojawia się słowo Sony. Proponuję mu tez po prostu nie zaglądac do tego działu, gdyby miał kłopoty z opanowaniem się.
    Ok. Czy mogę prosić cię o wskazanie AKTYWNEGO działu na forum canon-board, w którym NIE pojawiają się wpisy wychwalające pod niebiosa system Sony? Takiego działu, w którym w 15 minut po pojawieniu się nowego posta nie pojawia się jakiś "ambasador" Sony? Podkreślam, że chodzi mi o forum canon-board, bo że na forum KKM znajdę takie działy czyste od agitacji, to wiem. Ewentualnie, gdy agitator się pojawia, to łatwo go rozpoznać po różowych gaciach.

Ok. Czy mogę prosić cię o wskazanie AKTYWNEGO działu na forum canon-board, w którym NIE pojawiają się wpisy wychwalające pod niebiosa system Sony? Takiego działu, w którym w 15 minut po pojawieniu się nowego posta nie pojawia się jakiś "ambasador" Sony?
    Z tym 15 minut to przesada, ale fakt, JP ma dużo czasu, sporo pisze i ty też masz dużo, co przy alergii na JP daje problemy.
    Proponuje takie rozwiązanie.
    Ty zaglądaj mniej do działu w którym aktualnie piszemy, szczególnie w wątkach gdzie Sony jest w tytule, jak ten, a JP niech ograniczy pisanie w wątkach poświęconych Canonom. Choc nie widziałem nigdy agresji u JP, pewną namolność już tak.
    Ja próbuje ugodowo rozwiązac te sprawę i zwrócic na to uwage forumowiczów. Też będa widzieli kto jak pisze po czyich wpisach.
    Czy to co napisałem boldem jest do zrobienia?
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

na oko, to od co najmniej 3 lat nie jest...

no ale ja mlody jestem... co ja tam wiem...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Ja ci ułatwię sprawę. Przecież nie muszę na tym forum pisać nic, bo to i tak nie ma znaczenia. Od momentu zmian, które zaszły tu lat temu kilka, forum jest w 90% kpiną nie przynoszącej żadnej sensownej wiedzy (bez urazy dla tych kilku osób, które wnoszą tutaj coś ciekawego, a do których osobiście się nie śmiem zaliczać). Wszystko, co potencjalnie było ciekawego już dawno zostało tutaj powiedziane, a sensowne porady odeszły dawno temu z kilkunastoma lub kilkudziesięcioma fajnymi użytkownikami. Piszesz, że "upatrzyłem" sobie Jana Pawlaka. Nieprawda. Zawsze jestem wrogiem pisania bzdur, które komuś zaczynającemu swoją przygodę z fotografią, mogą wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku. To, że Jan produkuje tych bzdur najwięcej, to już nie moja wina.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów