Strona 20 z 28 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 271

Wątek: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czemu mk2 a nie mk3? Nie warto wydać więcej na mk3?
    Pewnie tak tylko że różnica w cenie jest dosyć spora.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Chodziło mi o to, czy ta różnica w cenie jest adekwatna do różnicy w walorach użytkowych? Czy jednak nie warto dopłacać?

Bywalec

Chodziło mi o to, czy ta różnica w cenie jest adekwatna do różnicy w walorach użytkowych? Czy jednak nie warto dopłacać?
    Zależy od potrzeb. Jeżeli ktoś robi statyczne zdjęcia i nie zależy mu na szybkości AF to pewnie II mu wystarczy. Jeżeli komuś jednak zależy na szybkości serii i szybkości AF to musi zainwestować w III.
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Dopiero zaczyna

Po pierwszym zapoznaniu z moją nową A7 jest nawet nawet. Nie jest tak źle. Co zauważyłem to kolory są bardziej naturalne niż w canonie ( co jest akurat na plus). AF jest jaki jest to chyba każdy wie. Chyba się z nim zaprzyjaźnię.

Czemu mk2 a nie mk3? Nie warto wydać więcej na mk3?
    Warto. Ale jak sie ktoś łamie nad najtańszym body to spogląda ewentualnie na model wyżej. Bo 2 modele wyżej (mk3) jest już na tyle drożej, że poza zasięgiem.
    Co odpowiesz na pytanie czy nie warto A7R mk2 czy A9?
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

To najlepiej pytać userów którzy mają te body. Ja miałem krótki kontakt z oboma i to jakiś czas temu i jedyne co mi utkwiło to dużo lepszy AF w III i moim zdaniem lepsza współpraca ze szkłami Canona.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Co odpowiesz na pytanie czy nie warto A7R mk2 czy A9?
    To nieprecyzyjne pytanie - IMO powinno być: warto 2 szt. x A7R2 czy 1 szt. x A9 , ale odpowiem podobnie do tego jak konkretnie odpowiedział mi tmielcarz : jeśli priorytetem jest rozdzielczość to A7R2, w przeciwnym razie A9. Gdybym jednak miał brać pod uwagę różnice w cenie i różnice walorów użytkowych, to wybrałbym A73. Czekam jednak aż Canon umorzy podatek od nowości od Canona R.

Dopiero zaczyna

Wybierałem pomiędzy A7 a A7II. Przy zakupie powiedziano mi że różnica jest tylko w AF ( nie wiem jak w A7III bo w ogóle nie brałem jej pod uwagę). Kupiłem A7I bo jest jednak mniejszy od A7II a AF nie jest mi tak potrzebny.
    Będę testował aparat dalej - jak będzie mi się coś nie podobać to na pewno napisze

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez piterr83 Zobacz posta
    Kupiłem A7I bo jest jednak mniejszy od A7II a AF nie jest mi tak potrzebny
    A stabilizacja to pies?
    6D/M100/MeizuM8

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec

To nieprecyzyjne pytanie - IMO powinno być: warto 2 szt. x A7R2 czy 1 szt. x A9 , ale odpowiem podobnie do tego jak konkretnie odpowiedział mi tmielcarz : jeśli priorytetem jest rozdzielczość to A7R2, w przeciwnym razie A9. Gdybym jednak miał brać pod uwagę różnice w cenie i różnice walorów użytkowych, to wybrałbym A73. Czekam jednak aż Canon umorzy podatek od nowości od Canona R.
    Możliwości są dwie - poczekać na dalsze obniżki i promocje A9 https://www.spidersweb.pl/2019/03/dr...mware-5-0.html albo poczekać na nowego canona R licząc, że nie zabije ceną za nowość.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez piterr83 Zobacz posta
    Wybierałem pomiędzy A7 a A7II. Przy zakupie powiedziano mi że różnica jest tylko w AF ( nie wiem jak w A7III bo w ogóle nie brałem jej pod uwagę). Kupiłem A7I bo jest jednak mniejszy od A7II a AF nie jest mi tak potrzebny.
    Będę testował aparat dalej - jak będzie mi się coś nie podobać to na pewno napisze
    Niestety nie tylko (IBIS wiadomo - brak). Dodatkowo A7 II ma dołożoną detekcję fazy (117 pól detekcji fazy (na matrycy) i 35 pól detekcji kontrastu) i lepiej chodzą w nim szkła pozasystemowe (canona np.)

A7 mark I ma plastikowy bagnet (chodzi o to, co jest między puszką a mocowaniem obiektywu) http://www.photoclubalpha.com/2014/1...tough-e-mount/

Dużo osób wymienia ten plastikowy element na metalowy bo przy ciężkich obiektywach jest problem z ostrością i zaświetleniem zdjęć w określonych warunkach (pojawia się luz na mocowaniu obiektywu w bagnecie) https://phillipreeve.net/blog/the-so...osening-mount/

A7 mark II ma już zmodyfikowany bagnet i ten problem został rozwiązany.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 25-03-2019 o 23:02
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 20 z 28 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów