To przez optymalizację pod kątem ciemnych obiektywów... W starszych modelach można oczywiście wymienić matówkę na bardziej precyzyjną. Nie sądzę jednak że aż tak precyzyjną jak w starych analogach, ale może się mylę (nie używałem takiej).
W nowszych konstrukcjach "uszczęśliwienie" poszło dalej, w zamian za informacje wyświetlane na niej nie można już nawet dokonać wymiany na bardziej precyzyjną. Szkoda.
W tej sytuacji pierwszą rzeczą którą można zrobić to przekonfigurować przycisk podglądu GO.
no i co z tego - nawet zrobili obiektyw 500/4, ale po pierwsze cena duuużo wyższa, niż canon, po drugie jakość, po trzecie nawet jak się dokręci A7II to AF nie da rady do przyrodytakże jeszcze trzeba chwilę poczekać.. no i te ceny
![]()
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Powiem tak: jak ktoś się zastanawia nad nabyciem i może jeszcze poczekać minimum kwartał (może dwa), to lepiej niech się wstrzymaZwłaszcza jeśli przyzwyczaił się już do Canona (a i to niekoniecznie)
![]()
Dwa i to z okładem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
z czego zrobi się rok. i to z okładem![]()
To jest miś na miarę naszych możliwości. My tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz miś, przez nas zrobiony, i to nie jest nasze ostatnie słowo!
![]()
No będzie, będzie. Ale nie będzie kosztował 5k jak teraz Sony...
O obiektywach wiem prawie wszystko