Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Odzyskanie plików z karty pamięci CF

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Odzyskanie plików z karty pamięci CF

Bolek jak sprawdzisz daj znać jak poszło

Pełne uzależnienie

Nie mam co sprawdzać, bo robiłem to wielokrotnie pracując w tej branży kilka lat temu i wiem to z praktyki
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Jest jeszcze jedna kwestia.
    Nośniki CF mają wbudowany kontroler, który może co jakiś czas zmieniać mapowanie banków wewnętrznej fizycznej struktury aby przedłużyć żywotność pamięci oraz zwiększyć szybkość działania.
    Może to spowodować sytuację, że fizyczny obszar zajęty przez stare pliki po kolejnych formatowaniach może pojawić się w pod innymi adresami logicznymi
    a wtedy pliki które były kiedyś na początku wcale nie muszą być zamazane w pierwszej kolejności i będą do uratowania.Można wtedy ulec wrażeniu, że zamazane pliki da się odzyskać.
    Oczywiście pliki które znajdowały sie na granicy tych banków najprawdopodobniej będą uszkodzone, chyba że są sposoby do stwierdzenia jakie były poprzednio mapowania struktur.
    Jednak w przypadku wypełnienia nowymi plikami do pełna nic już nie pomoże.

ZTCW karty SD kiedyś nie miały takiego kontrolera aby było taniej i by zmniejszyć rozmiar , teraz być może nowsze generacje już mają.

Pełne uzależnienie

Właśnie piszemy o takiej sytuacji, że karta została ponownie zapełniona zdjęciami czyli nadpisana w 100%. Kontroler w tej sytuacji nic tu nie zmienia, bo odzyskać się nie da tego, czego już na tej karcie nie ma.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Oczywiście że nic nie pomoże to nie dysk magnetyczny gdzie zostają jakieś powidoki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów