Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pierścienie Kenko vs Delta

Mieszany widok

Domyślnie Pierścienie Kenko vs Delta

Witam
    Zastanawiam się nad pierścieniami, z tego co się udało mi zorientować to wybór jest w zasadzie Delta (plastik) a Kenko (metal). Różnica w cenie jest spora ~300 vs ~900, sprzęt raczej dla zabawy amatorskiej więc wielkich inwestycji nie chciałbym ponosić, z drugiej strony kupienie byle czego byle tanio może okazać sie bezsensownym wyrzuceniem pieniędzy. Nie mam doświadczenia z fotografią makro, może ktoś podzielić się opinią? A może do testów w ogóle jakiś no name z allegro?
    Pozdr
    jacek

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Pierścienie Kenko vs Delta

Do czego chcesz to podpinać?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Kenko są jak najbardziej do polecenia.
    Delta są też w wersji z metalowym bagnetem. Ale nawet ta wersja nie jest doskonała, duże luzy na bagnecie powodują np. rozłączanie komunikacji z korpusem. Ja używam ich pojedynczo, więc taki problem likwiduję jednym ruchem ręki. Ale przy podłączonym komplecie może to być bardzo kłopotliwe.

Mam D60 i Tamron AF 18-270mm, w sumie dokladajac kolejne ~500 do Kenko zaczynaja sie cale obiektywy.

Dopiero zaczyna Awatar hansu44
    Miasto
    Żnin

Niedawno nabyłem właśnie zestaw Kenko i z czystym sumieniem mogę polecić. Wykonanie pierwsza klasa, żadnych luzów. Fakt, cena znacznie wyższa, jednak pierścienie pasują do każdego obiektywu z bagnetem systemowym i myślę, że warto raz porządnie zainwestować.
    Canon 60D, T17-50/2.8 VC, C50/1.8 STM, C55-250 STM, Kenko EX
    Panasonic Lumix DMC-LX100

Uprawnienia umieszczania postów