http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Jak się poczyta komentarze ręce opadają.
Jeżeli będzie to miało lepsze parametry niż L, to będzie to hit. Ale poczekajmy na testy.
Wolałbym już to 135 zobaczyć, albo nowe 50...![]()
Niestety, najprawdopodobniej nie kupię ze względu na średnicę gwintu 82mm. Nie chce mi się wszystkich wymieniać.
tez mi sie tak wydaje...
a myslalem ze to CB cierpi na fanboystwo...
osobiscie watpie, zeby ta Sigma miala L-kowe kolory, a to jednak spory plus szkiel Canona.
nie watpie, ze bedzie miala lepiej kontrolowane dystorsje i ogolnie cos takiego jak rogi przy 24mm,
bo Canonowi to zdecydowanie nie wyszlo
bardzo mi sie marzy nieduza, lekka 135-tka ostra od f/3.5, pieknie rysujaca i ostrzaca od 1m.
nawet takie 135/3.5, nie musi byc dla mnie f/2.8 ani jasniej (zwlaszcza jesli bedzie mniejsze i lzejsze).
ale... oczywiscie moje marzenia sa zbyt niszowe i raczej sie nie doczekam...![]()
Póki co Sigma usunęła oficjalny link do strony nowego cuda.
Problemem 24-105 jest chociażby potężna winieta na 24. Jak chcą zrobić coś lepszego to musieli widać zaszaleć.Niestety, najprawdopodobniej nie kupię ze względu na średnicę gwintu 82mm. Nie chce mi się wszystkich wymieniać.
Pewnie nie. Sigma jest jednak nieco bardziej żółta.osobiscie watpie, zeby ta Sigma miala L-kowe kolory, a to jednak spory plus szkiel Canona.
Inaczej to nie miało by sensu, wypuszczać tego szkła. Bo tańsze to ono raczej nie będzie. Chociażby przez to że soczewki większe.nie watpie, ze bedzie miala lepiej kontrolowane dystorsje i ogolnie cos takiego jak rogi przy 24mm,
bo Canonowi to zdecydowanie nie wyszlo
Ale zobaczymy. Przyszłość rysuje się optymistycznie.
Może chcą podgrzać atmosferę.Póki co Sigma usunęła oficjalny link do strony nowego cuda.![]()
Jakiekolwiek to szkło będzie, to i tak ma jedną kluczową wadę, która nie pozwoli na dobrą współpracę z canonem. To po prostu jest Sigma.
Strasznie się cieszę, bo chociaż zadowolony jestem z L, marzy mi się coś większego i cięższego....
W końcu to ma być spacer zoom, więc niech go poczuję na szyi. A już z L ludzie się na ulicy czepiaja i pytaja gdzie można kupić taki telefon.![]()
Waga takiego "spacer zoom" może być akurat pozytywem. W końcu ewentualny złodziej na targu w Mogadiszu będzie miał znacznie ciężej i pobiegnie z taką sigmą znacznie wolniej ...