Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: jaki serwis canona w W-wie??? - zepsuty port kart CF w 300d

Mieszany widok

mała_amatorka
    Guest

Domyślnie jaki serwis canona w W-wie??? - zepsuty port kart CF w 300d

Kochani moze jakis dobry człowiek mi tu pomoze zepuł mi sie czytnik karty w eosie 300d, jeden styk został wyłamany całkiem a drugi jest zagiety.. ten jeden wyłamany mogł prawdopodbnie dostac sie do srodka apartu . nie pytajcie jka ot sie stało... Jestem z Radomia a tu nie ma neisety zadego serwisu, poszlam do fotografa zajmujacego sie naprawa analogowych aparatow i pwoiedizal ze zrobi mi to za 350 -400zl nie wie mczy to ejs tprzystepna cena, prawdopodobnie trezba wymienic caly suwak styków. wiem ze autoryaowny seris jest bardoz dorogi a moze polecicie jakis inny serwis w stolicy niedorgi na kieszen - studentki.. chyba lepszym wyjsciem byloby skieorwanie sie do bardziej profesjonalnej obslugi

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Heh.......

1. Przy zakładaniu wątków należy zwracać uwage gdzie się to robi.
    2. Wcześniej wypadało by użyć "szukajki" O serwisie w Warszawie na tym forum było naprawde bardzo dużo.
    3. Najprościej sprawdzić na www.canon.pl gdzie mają swój serwis. Ale żeby nie było że jestem nie miły to dam bezpośredniego linka. http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/
    4. Nie wiem czy za mniejszą kase zrobią Ci to w serwisie na Żytniej, najlepiej zadzwonić i zapytać.
    5. Zwróć uwagę na to jak piszesz bo czasem naprawde trudno zgadnąć co miałaś na myśli.

miłej nocy, Kuba

Domyślnie

Halooo panowie moderatorzy... ten temat tu nie pasuje...
    mała_amatorka - w galerie użytkowników umieszcza sie galerie, czyt. fotografie.

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Mała_amatorka, napisała tego posta o 0:04 i w dodatku 8 Marca ...
    więc zakłądając że jest kobietą to ma dziś swoje święto ... wybaczmy niedociągnięcia

Centralny Serwis CANON Polska,
    01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
    (22) 862 41 38, fax: 862 41 40,
    info@fotovideo-csi.pl,
    www.fotovideo-csi.pl

Cytat Zamieszczone przez mała_amatorka
    ...chyba lepszym wyjsciem byloby skieorwanie sie do bardziej profesjonalnej obslugi

Pozdrawiam i życzę sukcesów

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mała_amatorka
    nie pytajcie jka ot sie stało...

Nie musimy. 99% tego typu przypadkow to proby na sile wlozenia na odwrot karty .

Ponad polowa ludzi ktorym sie to mowi oczywiscie usilnie zaprzecza "alez oczywiscie ze nie probowalem/lam wkladac na odwrot karty" ... przyznac sie ciezko.

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Można tez próbować włozyć inną karte

mała_amatorka
    Guest

Domyślnie zepsuty port kart CF w 300d

Właściwie to jest amerykanska wersja 300d czyli Rebel. Jeden ze styków jest ułamany a w innym miejscu brakuje wogole tak jakby mógł zostać wyrwany lub wyłamany. (Nawet nie bede opisywąc jak to sie stało bo az mi sie słabo robi). Nie wiem czy to można naprawić?? Ponoć w 300d nie ma możliwości wymiany portu bo jest połaczny z płytą główna, niewiem czy pod wzgledem budowy aparaty te rozniasie od siebie> jestem totalnie załamana i nie wiem czy wogóle da sie to zrobic. Czytałam na innych postach ze serwis na Żytniej nie jest najlepsza opcją. NIe wiem gdzie go wysłac ?? Może ktos z Was orientuje sie w tej dzidzinie czy da sie to naprawić i ile to moze kosztować.

z góry dziekuje i pozdrawiam

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Przecież już założyłaś wcześniej jeden taki wątek
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

1) Tak z ciekawości, zapytam się, skąd masz taki aparat. Z jakiego zródła masz sprzęt.
    2) Kupiłaś go jako sprawny czy nabyłaś go już z tym lekkim defektem?

mała_amatorka
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek
    1) Tak z ciekawości, zapytam się, skąd masz taki aparat. Z jakiego zródła masz sprzęt.
    2) Kupiłaś go jako sprawny czy nabyłaś go już z tym lekkim defektem?
    Aparat odkupialm w stanch po nieco niższej cenie z karta CF gratis Przy zakpuie nie wymjmowalam karty, jednakze apartat działał bez zastrzezen.. do momentu wyjecia karty i wlozenia karty co sprawiało ponoc duze problemy. Niestety nie robilam tego sama i nie wiem dokladnie jakeigo typu był problem. Nie wiem czy styki były uszkodzone wczesniej czy uszkodzono je teraz przez odpowiednie wkladanie karty.

Dzieki wszystkim miłym i tym mniej miłym lub lekko zdenerwowanym ;-) za zainteresowanie i odpowiedzi

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów