Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Obiektyw szerokokatny do 700d

Mieszany widok

Miasto
    Warszawa

Red face Obiektyw szerokokatny do 700d

Witam

Od dłuższego czasu zbieram się do kupienia jakiegos dobrego szkoła do mojej 700, wypadlo kilka innych rzeczy i nie dało rady teraz na reszcie cos moge wybac tylko teraz problem co dokladnie. Myślałem sporo nad:

Canon 17-40
    sigma 10-20
    tokina 11-16

Są 2 problemy kasa i waga Zapytacie czemu waga, bo ogranicza mnie moj glidecam hd1000 nie pomyslalem przed zakupem go ze kiedys bede zmienial obiektyw i na pewno bedzie wazyl wiecej.. (glupota poczatkujacego)

Czy mozecie cos zaproponować z tych wyzej wymienionych albo cos innego? Cena max 2200zl jasnosc obiektywu oczywiscie gra role, ale budzet ogranicza a i waga najchetniej do 500g

dzieki z gory za pomoc licze na Was

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Obiektyw szerokokatny do 700d

3 wątek "szeroki do cropa" w tym tygodniu chyba.. było szeroko do 7d od dłuższego czasu i chyba do 6ood. . PiotrekVlog chłopcze drogi.. wpisz w google czego szukasz , potem w wyszukiwarkę CB , A jak nic nie znaj... sory,, znajdziesz na prewno... A co do wagi to chyba jednak obrazek wynagrodzi Ci jakością zdjęć pól kilograma więcej na szyji PASJA NIGDY NIE JEST ZA CIĘŻKA :d
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    3 wątek "szeroki do cropa" w tym tygodniu chyba..
    Spoko, puszek cropowych w canonie cała masa, więc temat jeszcze się nie wyczerpał ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Chodzi o to, że nie wyważy tego glidecam'a, jak mu obiektyw będzie ciążył...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Sory ale chyba na forum foto z pośród 3 szkieł nikt nie będzie doradzał według wagi.. Do spożywczaka trzeba by było iść zważyć każde szkło i wziąć te które najlepiej będzie pasowało i po sprawie ..
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Sory ale chyba na forum foto z pośród 3 szkieł nikt nie będzie doradzał według wagi.. Do spożywczaka trzeba by było iść zważyć każde szkło i wziąć te które najlepiej będzie pasowało i po sprawie ..
    Napisalem w moim poscie ze te 3 mnie interesuja, ale prosze o podanie alternatyw.. Obiektyw do filmów tylko i wylacznie zdjec nie robie.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez PiotrekVlog Zobacz posta
    Napisalem w moim poscie ze te 3 mnie interesuja, ale prosze o podanie alternatyw.. Obiektyw do filmów tylko i wylacznie zdjec nie robie.

To na cholerę Ci, z całym szacunkiem, aparat fotograficzny? Nie lepiej było kamerę kupić, a nie męczyć się filmowaniem za pomocą aparatu?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta

To na cholerę Ci, z całym szacunkiem, aparat fotograficzny? Nie lepiej było kamerę kupić, a nie męczyć się filmowaniem za pomocą aparatu?
    No jasne, niech sobie kupi Reda, skoro ma budżet na cropa z półki xxxD.
    Jak nie wiadomo o co chodzi, to...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

W sklepach internetowych, np cyfrowe.pl jest podana waga obiektywu CANON 17-40 MM F/4.0L EF USM - Cyfrowe.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów/Limerick

Cytat Zamieszczone przez PiotrekVlog Zobacz posta
    Witam

Od dłuższego czasu zbieram się do kupienia jakiegos dobrego szkoła do mojej 700, wypadlo kilka innych rzeczy i nie dało rady teraz na reszcie cos moge wybac tylko teraz problem co dokladnie. Myślałem sporo nad:

Canon 17-40
    sigma 10-20
    tokina 11-16

Są 2 problemy kasa i waga Zapytacie czemu waga, bo ogranicza mnie moj glidecam hd1000 nie pomyslalem przed zakupem go ze kiedys bede zmienial obiektyw i na pewno bedzie wazyl wiecej.. (glupota poczatkujacego)

Czy mozecie cos zaproponować z tych wyzej wymienionych albo cos innego? Cena max 2200zl jasnosc obiektywu oczywiscie gra role, ale budzet ogranicza a i waga najchetniej do 500g

dzieki z gory za pomoc licze na Was
    hmm... 17-40 zastosowane do twojego aparatu wcale nie będzie szerokie.
    Na Twoim miejscu poszukałbym jakiejś jasnej szerokiej(około 10mm) stałki

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów