Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: 100D - czy warto?

Domyślnie Odp: 100D - czy warto?

Nie, ale jest alfa 37

Początki nałogu Awatar maciek12ss

hmm może nie w tym temacie ale zapytam albo upewnię się po prostu . Znajomy chce mieć aparat za tydzień rodzi mu się córka . Chce miec ładne zdjęcia . I chce miec lustro bo myśli przyszłościowo mieszka na mazurach...- widoczki zachodzące słońce nad jeziorem... itd dziecko nie długo. Poradziłem mu 600d plus kit plus 50 1,8 za jakieś 2200 w sklepie . Wacha się miedzy 650d plus kit. Albo nikoś 3100 za nie wiem ile .. . Doradzić mu kompakt ? nie mam chyba sumienia powiedziałem mu że kupując 650 nie zyska na obrazku nic, w to miejsce niech kupi 50 1,8 i przy wczesnych listopadowo grudniowych wieczorach zrobi fajne zdjęcia bez lampy. Bo 650 z kitem będzie musiał błyskać maleństw po oczkach... Ludzie mam mało czasu nie chcę kolegi wyprowadzić w pole podpowiedzcie co byście wybrali co byście doradzili....
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    Nie, ale jest alfa 37
    Albo 3000.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Alfiok 33 jest konkurencją.
    Widocznie marną.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    miałem na myśli 9pkt KRZYŻOWYCH w 100d jest 1pkt krzyżowy i jest to punkt centralny (innymi słowy tak jak wyżej kolega napisał - 650d = lepszy AF niż w 100d i 600d)
    procesor digic IV czy V i tak te aparaty chodzą płynnie, menu śmiga beż żadnych zacięć
    600d 650d 700d są bardzo intuicyjne i łatwe w obsłudze a uchylny ekran to wspaniała rzecz odkąd miałem pierwszy raz w 600d tak teraz sobie nie wyobrażałem przy zmianie nie mieć ruchomego ekraniku.
    Mikroregulacji AF nie ma w żadnym z tych modeli canona które podałeś dopiero w 70d ale to za drogie :> ewentualnie stara używka 50d też posiada a w 60d NIESTETY WYRZUCILI :X
    mistrzu
    w tym wypadku ewolucja procesora nie została wymuszona dodatkową zakładką w menu.
    Procesor obrabia obraz (zdjęcie, film). To co puszka wypluwa to współpraca szkła, matrycy i procesora. Lepiej jest mieć nowszy.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

to pokaż różnice w zdjęciach i filmach z 650d z digic IV i 100d z digic V

Kolego, 650D ma Digic V

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    650d z digic IV
    Ciężko by było ale może jakiś zdolny majsterklepka by dał rady .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

lekka wtopa ale to nawet lepiej bo 650d jest w bardzo podobnej cenie do 100d
    Film na yt z porównaniem widziałem i różnice żeby zobaczyć to już się trzeba czepiać ( tu mowa o 600d i 650d )
    Ostatnio edytowane przez salas ; 14-10-2013 o 21:11

Dopiero zaczyna Awatar Michał Cz.

Ok, czyli sprawa powoli się klaruje... Wspominacie o 650D - jego minimalna cena to 2600pln więc szału nie ma... no i jego dostępność pozostawia wiele do życzenia (z części sklepów został wycofany!)

Odnośnie 100D - dzisiaj pojawiła się oferta w jednym z sieciowców za 2190pln ze szkłem 18 - 55 mm IS STM

W tym samym sklepie jest również 600D za 1799pln! ze szkłem 18 - 55 mm DC III

Panowie i Panie - dlaczego jest taka różnica w cenie (skoro to prawie to samo - 100D jest na digic5 a 600D na digic4)?
    i co co chodzi z tymi szkłami? przeglądałem oferty w różnych sklepach i niby ten sam obiektyw 18-55 a ceny tak rozstrzelone? Co oznaczają te magiczne akronimy w oznaczeniu obiektywu? (i nie chodzi mi tu o 18-55 :P )

P.S aparatu będzie też używać kobieta, dla której jego waga jest dość istotnym parametrem - ona nie potrzebuje pancernej obudowy, a takiej, od której "nie odpadnie jej ręka"

P.S "już prawie jestem w ogródku i witam się z gąską"
    Cogito ergo sum!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów