Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: problem z lampą w Canonie S1

Mieszany widok

magda
    Guest

Domyślnie problem z lampą w Canonie S1

Witam!

31 stycznia zakupiłam na allegro nowy aparat Canon S1. Wszystko pieknie działało. Aż tu pewnego zimnego dnia lampa przestała się otwierać. W ustawieniach wszystko się zgadza ale lampa się nie otwiera dodam, że nei manipulowałam ręcznie przy niej - o co zapewne mogłabym być podejrzewana. Co może być przyczyną. Dodam jeszcze, że taki specyficzny dźwięk się wydobywa gdy naciskam lekko spust migawki, jak gdyby lampa chciała się otworzyć ale nie mogła Ale może to tylko takie omamy dźwiękowe niedoszłej klarnecistki Ślicznie proszę o radę....

Pozdrawiam
    Magda

Lucid
    Guest

Domyślnie

Magda zobacz pare topiców niżej jest pare na ten temat...ja powiem od siebie...wez ustaw aparat na lampe auto wcisnij przycisk zeby ostrzył, jak usłyszysz taki cpyk znaczy ze lampa sie powinna otworzyc, wtedy delikatnie pare razy uderz palcem w lampe to powinna sie otworzyc( u mnie to działało) albo nacisnij lampe w poziomie palcem w kierunku do siebie( sory za zamotke ale nie mam jak inaczej wytłumaczyc). Mi sie nie otwierała i uzywałem tych dwóch sposobów.Teraz mi sie zepsuł aparat,wysłałem do serwisu to przy okazji lampe naprawia. Jak załapiesz o co chodzi z tym otwieraniem to nie bedzie uciązliwe.Pozdrawiam!!

Uprawnienia umieszczania postów