aparatem
aparatem
Hassel ..phone![]()
Tu są większe rozdzielczości:
http://imageshack.us/a/img21/2866/bwzk.jpg
http://imageshack.us/a/img17/8419/oz0a.jpg
mieliśmy pomóc koledze, a nie urządzać magiel
Jakubs,
w końcu byłeś już w tym sklepie, bo się pogubiłem
tylko nie foć w środku, wyjdź na zewnątrz
może ktoś z obsługi pomoże Ci ustawić to i owo w body, byś mógł się przekonać, czy wszystko ok
trzymam kciuki, powodzenia, czekam na wieści
biorę sprzęt, jadę w Gorce, bo mam być ładnie
Witaj kolego, widzę że jesteśmy z tego samego miasta, choć aparaty mamy różne, to postaram się pomóc.
Niestety a może dobrze, bo do moich potrzeb wystarcza, posiadam 7D APS-C...oraz niestety pogoda niedopisała (wolę światło w postaci słońca)
7d + kit f/6.3 iso400 lekko poprawione poziomy, resize, i lekko wystrzone
Warta - a set on Flickr
Ostatnio edytowane przez lokowaty ; 12-10-2013 o 19:19
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki
fotki
lokowaty-fotki, które dałeś są w rozmiarze 900/600. Niby jak to ma pomóc? Sens jest wtedy jeśli wrzucisz w pełnej rozdz. ściąnie się na dysk 2 fotki-Twoją plus autora wątku, powiększy w 2 oknach i porówna. (biorąc dużą poprawkę na iso pogodę czas f etc)
Jakubs:
Niech kolega sprawdzi tak jak już inna osoba wspominała odszumianie. Być może jest w puszcze ON, co doradzam jak najszybciej wyłączyć. Dodatkowo jak tam z picture style? po własnych testach doradzam standard, a odradzam neutral. A jak tam z ich ustawieniem? ostrość na ile ustawiona? 1? 5? 9? Nic optyki nie zastąpi ale przy obrabianiu rawow polecam porównać ostrość na 0 i np 5/6. Czy autor odszumiał fotki w programie? plus polecam chwycić za statyw i kliknąć coś z niego, z tym że wcześniej, wyłączyć trzeba IS.
Zastawia mnie jeszcze jak łapały w tamtych sytuacjach AF pointy. Na 9 max ile się paliło? pokryły obraz od dobrze od lewej do prawej?
Ostatecznie, jeśli autor nie jest zawodolony to może iść do sklepu i spróbować oddać to w cholere ale pewnie z nic z tego nie wyjdzie![]()
To ja dorzucam kilka sztuk z dzisiaj więc pogoda paskudna ...
IMG_0382 | Flickr - Photo Sharing!
IMG_0366 | Flickr - Photo Sharing!
IMG_0386 | Flickr - Photo Sharing!
IMG_0372 | Flickr - Photo Sharing!
IMG_0368 | Flickr - Photo Sharing!
wszystkie fotki Zeiss 50mm ZE
Landszafty surowe
Surówki - a set on Flickr
fotki