Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
jako znany malkontent poważnie o nim myślę, widać taką pewną bezkompromisowość w projekcie tego korpusu wizjer 100%, 6fps (akurat mi do niczego niepotrzebne ale jest), af przy f/8 niby drobiazgi ale układają się w pewną całość, jeśli dodać do tego ponoć doskonałą matrycę to niewątpliwie jest to jakaś opcja, z wad to niestety wymiana szklarni ale ja na FF potrzebuję tylko dwa szkła 16-35VR/4 i 70-200VR/4 i to jest pewna zaleta nawet pod względem wagi, druga wada to jednak żółtaczka - ja to niestety to widzę, muszę sobie ściągnąć od znajomka NEFy ze wspólnego pleneru i bardziej dogłębnie rozkminić ten temat.
Tylko pytanie ile bedzie kosztowalo D610 - teraz D600 kosztuje ok 6tys. - z tysiac....dwa roznicy bedzie?
wizjer 100%, 6fps itp. czy tak super? - do tego dorzucmy ciegle wtopy Nikona z kolejnymi nowymi korpusami od pewnego czasu...
Jak juz patrzysz na te doskonaly matryce to te same masz w Pentaxie,ale jeszcze lepiej oprogramowane....i do tego 3 lata gwarancji...a nie rok.
ja czekam teraz na testy K-3 (wiem ze APS-C) ale przypuszczam ze lepszy wizjer bedzie niz w D610, do tego 8,3 kl/s, nie zdziwie sie ze AF takze bedzie lepszy do tego na przykład taka Sigma 18-35 F1.8 DC HSM A - i sporo kasy zostaje w kieszenie....ewentualnie poczekac do przyszelgo roku a FF od Pentaxa.