Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: 70d

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 70d

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Wrzucając foty na F32 ISO6400 marnujesz swój i nasz czas
    Fotopstryczku dziękuję za twój czas, który dla mnie marnujesz
    Wiem, że te zdjęcia nie były najszczęśliwsze, ale w ciągu dnia w dni pracy nie łapię się na światło dzienne o tej porze roku, a chciałem uzyskać opinie jak najszybciej. Wydaje mi się, że coś jednak można z nich wywnioskować. Ja mam mieszane odczucia bo na tych samych szkłach na poprzednim aparacie 50D moim zdaniem zdjęcia wyglądały lepiej.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Do tego czy zawsze robisz foty używając wyostrzania w puszce na 0???
    Nigdy nie robię na 0, ale ktoś wcześniej w tym wątku poprosił mnie abym do testu takie właśnie wrzucił.

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Mimo, że nie ma to znaczenia w tej sprawie, to uprzejmie proszę, abyś nie opowiadał bzdur.

--- Kolejny post ---

Mimo, że nie ma to znaczenia w tej sprawie, to uprzejmie proszę, abyś nie opowiadał bzdur.
    Faktycznie, nie ma to znaczenia w tej sprawie, więc się nadto nie denerwuj
    Nie 2 tyg, a 10 dni, ale nie będę się kłócił.
    Zwrot towaru z e-sklepu - nie wszyscy znają szczegóły - Biznes, Finanse i Prawo

PMP czy Ty masz jakieś pojęcie o fotografii? Wiesz co to jest GO (Głębia Ostrości)? Dzięki niej możesz przetestować AF w swoim aparacie, tym bardziej że posiadasz szkło w którym taką GO można bardzo dobrze wykorzystać. Przymknij obiektyw do f/2, bo na f/1.8 może być mydło z powodu jakości tego obiektywu, ale to już inna historia...Możesz użyć flasha, czyli Tryb A t:1/60, f/2 ustaw coś w rządku i wyślij nam w końcu te zdjęcia...
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez lokowaty Zobacz posta
    wyślij nam w końcu te zdjęcia
    Te zdjęcia już wysłałem - możesz zerknąć kilka postów wyżej. Dzięki za rozwinięcie skrótu GO mistrzu.

Awatar GKM
    Miasto
    MA (RFN)

Hallo!
    Jestem tu nowy (Canon Board) dlatego na poczatku pozdrawiam wszystkich.
    Posiadam 450D i chce zmienic na 70D.
    Doczytalem sie, ze ten apart ma problemy z ostroscia z objektywami swiatloczulymi (np. 1.8).
    Znalazlem bardzo dobre porownanie z 7D:

bluetopas - Magic of Photos

Przepuscie to przez tlumacza (bo jest po niemiecku) i bedzie wszystko jasne. Canon musi w 70D jak najpredzej zmienic soft bo inaczej klapa.

Ja na pewno troche odczekam (moze cos sie zmieni)

Przepraszam za pisownie (mieszkam w Niemczech)

Pozdro

GKM

@PMP : mam nadzieje ze pomoglem.

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Minęło trochę czasu i niestety nadal uważam, że coś jest nie tak jak powinno z ostrością. Najchętniej oddałbym aparat do przetestowania komuś doświadczonemu zanim odeślę do serwisu. Z resztą nie wiem czy serwis pomoże jeśli to faktycznie wina softu - jak myślicie jest to możliwe? Jest dokładnie tak jak jest to opisane w teście podlinkowanym przez GKM - w wizjerze/na ekranie wszystko ok, a na zdjęciu już nie.

Awatar GKM
    Miasto
    MA (RFN)

Hallo PMP!

Dwa dni temu kupiłem 70D. Naprawdę super aparat. Przesiadłem się z 450D. Na razie mam 18-55 STM i 55-250 IS i jakość zdjęć jest OK. 18-135 STM jest w drodze, a za tydzien będę testował objektyw kolegi 50 1,8.
    Zobaczymy jak to wyjdzie. Na razie jest super. Próbowałeś AF-Justage?

Pozdro.

P.S. Polecam ten test (po nim kupiłem 70D) Niestety trzeba go przetłumaczyć (w razie niejasności pytaj - pomogę w tłumaczeniu)

Canon EOS 70D - Der Test! - Traumflieger.de
    Ostatnio edytowane przez GKM ; 13-11-2013 o 20:16

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

mogę zapytać po co Ci 18-135 mając 18-55 i 55-250 ?

--- Kolejny post ---

mogę zapytać po co Ci 18-135 mając 18-55 i 55-250 ?

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

To ja dołożę do ognia - po co kupować puszkę za 4000 zł i jakieś szkła kitowe co w komplecie dają obrazek na poziomie dobrego kompakta za 2000 zł.
    Rozumiem żeby mieć jedno szkiełko "uniwersalne" z STM do filmowania ale cały taki zestaw - szkoda kasy. Minimum to 40mm STM .
    Ja bym wolał kupić puszkę za 1500 zł ( np 50d) a reszte kasy wydać na porządne jedno czy dwa szkła do tego .

Awatar GKM
    Miasto
    MA (RFN)

Wyjaśniam.

W450D popsuł mi się 18-55 IS. 450-tke daje mojej córce w prezencie (dlatego też dostanie 18-55 STM do tego) Ja dla siebie kupuje 18-135 STM bo robie zdjęcia przeważnie w zakresie 24 do 100.
    Obiektyw 55-250 IS zostawie sobie na wszelki wypadek. Nie jestem profesjonalistą, ale wydaje mi się, że 18-135 STM nie jest taki zły (na moje potrzeby wystrczy). A tag wogóle to ten aparat bez objektywu STM traci pewną część swoich walorów - a ja chcę też z nich korzystać.

Pozdro

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów