Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: 70d

Widok wątkowy

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: 70d

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Zwłaszcza, że jeśli kupowałeś przez internet, to masz dwa tygodnie na odesłanie sprzętu bez żadnych konsekwencji. Później jak coś będzie nie tak, to już tylko serwis.
    Gwoli ścisłości jest 10 dni na odstapienie od umowy, a nie dwa tygodnie...

A wracając do sedna... po przejrzeniu fot myślę, że jest... normalnie.
    Tak jak radzą powyżej Koledzy, nie rób testów z f powyżej 11, bo dyfrakcja zaczyna szaleć i to też pogorsza jakość.
    Do tego czy zawsze robisz foty używając wyostrzania w puszce na 0??? Bo ja np. robię przy jakiejś tam swoich ustawieniach i przez pryzmat tych wartości patrzę, bo na wyostrzaniu ustawionym na 0 to i moja każda pucha, którą miałem była mydlana..., a każdą też się bawiłem w takie testy.
    Weź aparat, idź na pole jak będzie słońce, zrób kilka fot, np. ceglastej ściany, płotu z siatki, samochód (np. tablica rejestracyjna), czegoś kontrastowego i kolorowego, ustaw jakieś tam wyostrzanie w body, np. 3, chociaż ja wolę 6, do tego ustaw sobie jeszcze w stylach kontrast +1, nasycenie +1 i pokaż foty raz jeszcze.
    Na wrażenie ostrości zdjęcia wpływa wiele czynników, nie tylko samo ustawienie wyostrzania.
    I na koniec jeszcze jedno pytanie – czy zawsze oglądasz zdjęcia na 100% podglądu?
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 08-10-2013 o 08:04

Uprawnienia umieszczania postów