Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: 70d

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: 70d

czy te fotki z 70d z tego linku są aktualne? bluetopas - Magic of Photos czy faktycznie 70d ma tak kiepski obraz? mam jasne szkła i to co zobaczyłem trochę mnie przeraziło

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

na f/1.4 pstrykać obiekty oddalone o kilkadziesiąt czy kilkaset metrów to trochę przesada lol

Awatar GKM
    Miasto
    MA (RFN)

Do adam 1004a

Na niemieckich forach dywagują na ten temat i czekają na odpowiedź od Canona. Dużo ludzi mówi, że to jakaś pewna partia produkcyjna 70D jest trochę "skopana".
    Ja na razie nie mogę tego zaprzeczyć ani potwierdzić. (najwcześniej po testach za ok. tydzień będę wiedział więcej - może)

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    czy te fotki z 70d z tego linku są aktualne? bluetopas - Magic of Photos czy faktycznie 70d ma tak kiepski obraz? mam jasne szkła i to co zobaczyłem trochę mnie przeraziło
    Różne obiektywy Canon i Tokina, a różnice widoczne bez cropowania w tym teście.

Może faktycznie soft jest niedopracowany i wypuścili w pośpiechu taka lipę.

Jeśli dobrze zrozumiałem poprzez google translate, to chodzi tam o powtarzalność AF w 70D. Nie winił bym tutaj softu, chyba canon nie dodaje funkcji random, która odpowiada za losowość AF, im tańszy aparat tym większy wpływ funkcji na działanie?
    Moim zdaniem problemy z powtarzalnością to coś (mirrorbox) z torem optycznym do układu AF.

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Zaczyna być z nowościami foto jak z samochodami.

Nowych lepiej nie kupować od razu, poczekać chwilę, aż "choroby wieku dziecięcego" będą rozpoznane i wyleczone.

Coraz częściej "księgowi" ograniczają inżynierów i odbija się to na jakości produktów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nie mam jakichkolwiek problemów z AF w 70d. Mam nawet wrażenie, że działa ciut lepiej niż w 7d.

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Może się sprawdza teoria egzemplarza.

Axel Lange (ten od testów bluetopas - Magic of Photos ) jednak skarży się na forach, że wymienił cztery sztuki, a to już nie jeden egzemplarz i dalej ma problem z AF (może jakaś wadliwa seria).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jakoś fotki kawałka złomu leżącego w krzakach nie przekonują mnie jako dowody...

Coś już napisał
    Miasto
    Śląsk

Znalazłem filmik na yt w którym fotograf porównuje 70D vs7D vs 5DMIII , bardzo szczególowy wstęp , a od 14:50 minuty porównanie zdjęć . Wszystko w LR, bardzo fajnie pokazane . Być może większość z Was widziała ten film, a jak ktoś nie widział to polecam, zwłaszcza autorowi postu. 70D vs 7D vs 5D Mark III: Canon Wildlife & Sports Camera Review - YouTube

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów