czy te fotki z 70d z tego linku są aktualne? bluetopas - Magic of Photos czy faktycznie 70d ma tak kiepski obraz? mam jasne szkła i to co zobaczyłem trochę mnie przeraziło
czy te fotki z 70d z tego linku są aktualne? bluetopas - Magic of Photos czy faktycznie 70d ma tak kiepski obraz? mam jasne szkła i to co zobaczyłem trochę mnie przeraziło
na f/1.4 pstrykać obiekty oddalone o kilkadziesiąt czy kilkaset metrów to trochę przesada lol
Do adam 1004a
Na niemieckich forach dywagują na ten temat i czekają na odpowiedź od Canona. Dużo ludzi mówi, że to jakaś pewna partia produkcyjna 70D jest trochę "skopana".
Ja na razie nie mogę tego zaprzeczyć ani potwierdzić. (najwcześniej po testach za ok. tydzień będę wiedział więcej - może)
Jeśli dobrze zrozumiałem poprzez google translate, to chodzi tam o powtarzalność AF w 70D. Nie winił bym tutaj softu, chyba canon nie dodaje funkcji random, która odpowiada za losowość AF, im tańszy aparat tym większy wpływ funkcji na działanie?
Moim zdaniem problemy z powtarzalnością to coś (mirrorbox) z torem optycznym do układu AF.
Zaczyna być z nowościami foto jak z samochodami.
Nowych lepiej nie kupować od razu, poczekać chwilę, aż "choroby wieku dziecięcego" będą rozpoznane i wyleczone.
Coraz częściej "księgowi" ograniczają inżynierów i odbija się to na jakości produktów.
Nie mam jakichkolwiek problemów z AF w 70d. Mam nawet wrażenie, że działa ciut lepiej niż w 7d.
Może się sprawdza teoria egzemplarza.
Axel Lange (ten od testów bluetopas - Magic of Photos ) jednak skarży się na forach, że wymienił cztery sztuki, a to już nie jeden egzemplarz i dalej ma problem z AF (może jakaś wadliwa seria).
Jakoś fotki kawałka złomu leżącego w krzakach nie przekonują mnie jako dowody...
Znalazłem filmik na yt w którym fotograf porównuje 70D vs7D vs 5DMIII , bardzo szczególowy wstęp , a od 14:50 minuty porównanie zdjęć . Wszystko w LR, bardzo fajnie pokazane . Być może większość z Was widziała ten film, a jak ktoś nie widział to polecam, zwłaszcza autorowi postu. 70D vs 7D vs 5D Mark III: Canon Wildlife & Sports Camera Review - YouTube