Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Canon 6D - rozładowująca się bateria przy wyłączonym GPS

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Canon 6D - rozładowująca się bateria przy wyłączonym GPS

No tak zgadzam się że to bardzo mało od deklaracji Canona. Do moich w ogóle ma się to nijak. Ja jak już pisałem robiłem z podglądem 2s. Szkło a raczej szkła bez is. Bateria dzień wcześniej naładowana do pełna 2 raz od zakupu. Zdjęcia zrobione w ciągu jednej doby. Większość zdjęć to szybkie kadry bez długiego celowania i namierzania. Około 300 zdjęć zrobiłem w trybie seryjnym. jak pisałem zdjęcia robione cały dzień, a więc począwszy od 10 rano w świetle zastanym iso max do 3200. . I potem już w dużo gorszych warunkach oświetleniowych dopalane lampą. Wyłączony gps wifi. Kilka razy przeglądałem zdjęcia ale bardziej szybko sprawdzając kadr bez zbliżania itd. Teraz że by się do tego odnieść i cokolwiek porównać dobrze by było znać warunki w jakich robi zdjęcia kolega. Dobrze było by znać sposób w jaki je robił. I co do tego robił z aparatem. Dobrze by było że by kolega zrobił zdjęcia też innym szkłem, że by wykluczyć samo szkło ( być może najbardziej winne za pobór prądu).
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie

W sumie dobrze by było poznac warunki i okoliczności robienia tych zdjęć, ale z wypowiedzi wynika, że sam zainteresowany raczej to sobie odpuścił
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piastów

To jeszcze raz ja. Mogę nadal obserwować i mierzyć, ale to trochę potrwa. Sprzęt: tylko obiektyw 24-105 z włączoną stabilizacją, bateria oryginalna z zestawu po pierwszym ładowaniu (w instrukcji napisali, że pełną moc osiąga po 3 ładowaniu). Mam wyłączony gps i wifi. Podgląd na wyświetlaczu 2 s. po zrobieniu zdjęcia. Na początku ustawiałem wszystko na wyświetlaczu z tyłu ale jak zobaczyłem co się dzieje z baterią zrezygnowałem z tego. Nie robiłem zdjęć seryjnych. Zdjęcia robiłem w domu wieczorem przy świetle sztucznym bez lampy. Same zdjęcia robiłem w miarę sprawnie, tzn. wybierałem kadr, ostrzyłem i pstrykałem. Tak jak napisałem wcześniej z czasem wychodzi tych zdjęć coraz więcej na jednostkę procentową baterii. Im mniej energii tym więcej zdjęć z procenta. Teraz mam dużo pracy w niedzielę trochę popstrykam i zdam relację jak sprawa wygląda. Na próbę podepnę też 50 1.8 i porównam wynik.

Coś już napisał
    Miasto
    Czaniec

Odświeżę trochę temat. W sobotę naładowałem dwie oryginalne baterie włożyłem do gripa i zrobiłem około 300 zdjęć. Dzisiaj pojechałem po obiektyw jedyne 180 kilometrów w jedną stronę i niestety załanczam aparat i cisza nie działa na zadnej baterì z gripem i bez. Nici z testowania obiektywu heh. wracam właśnie do domu i modlę się żeby to były baterie tylko pytanie jakim cudem może faktycznie nie orginalny grip dał ciała. Po drodze wpadlem do saturna włożyli mi baterie nowa z 5d niestety też cisza. Mam nadzieje ze tez mieli padnieta. Obym na święta nie musiał wysyłać body na żytnią...

Coś już napisał
    Miasto
    Czaniec

Mam nadzieję, że nie ma tu zbyt wiele blondynek bo muszę to napisać "O JA GŁUPIA BLONDYNKA" w sobotę włączyłem GPS dla próby bo się tym nigdy nie bawiłem heh. Wszystko chodzi jak należy Dziwne tylko, że w Saturnie nie zadziałało musieli mieć również padniętą baterię.
    Ale w szoku jestem, że w 2 dni GPS wykańcza 2x ori baterie.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

GPS trochę ciągnie, ja tylko raz się tym bawiłem i pamiętam, że po całym dniu bateria (jedna) była na wykończeniu.
    Generalnie jak naładuję baterię i pojadę np. na pokazy lotnicze to bez problemu na jednej ok. 1500 fotek cyknę

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Używałem trochę GPS i wyczerpywanie baterii jakoś nie zwróciło mojej uwagi. Pewnie też zależy jak się go ustawi (co ile czasu czyta).
    Inna rzecz, że zwykle noszę ze soba worek baterii i jak się jedna wyczerpie to wkładam druga bez zastanawiania się za bardzo.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów