Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Canon 6D - rozładowująca się bateria przy wyłączonym GPS

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piastów

Domyślnie Odp: Canon 6D - rozładowująca się bateria przy wyłączonym GPS

@ adawro - Tak, przedwczoraj przywiózł kurier z cyfrowe.pl (bateria z zestawu - wyglądała na oryginalnie zaklejoną). Czytałem na stronie Canona, że czasami bateria nie chce się ładować na starcie. U mnie nie było raczej tego problemu bo przy ładowaniu migało w miarę prawidłowo aż się załadowało. Gdzieś było też napisane, że po 3-krotnym ładowaniu bateria osiąga pełną moc. Przez noc poziom naładowani baterii się nie zmienił - rano było dalej 80 procent. Dziś zrobiłem w domu 49 zdjęć (w sumie 79) i teraz mam poziom 69% więc zdecydowana poprawa. Aktualnie można przyjąć, że wyjdzie z baterii trochę więcej niż 250 zdjęć. Zrobiłem próbę z ostrzeniem też jest zdecydowanie lepiej po ok. 70 ostrzeniach poziom naładowania spadł o 1 procent (teraz mam 77 bo musiałem wyzerować "licznik"). Może świeża bateria szybciej traci energię na początku?

@mmteam - dzięki za informację będę miał punkt odniesienia po 3 ładowaniu. Te 800 zdjęć to z wyłączonym lcd, który włącza się tylko na chwilę z podglądem po zrobieniu zdjęcia?
    Ostatnio edytowane przez JacekMF ; 01-01-2014 o 19:19

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów