Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon 70-200mm F/2.8 L.. połowa kadru nieostra

Domyślnie Canon 70-200mm F/2.8 L.. połowa kadru nieostra

Witam
    Moje pytanie dotyczy tego pierwszego 70-200mm bez stabilizacji. Posiadam dość leciwy egzemplarz, kilka tygodni temu zauważyłem, że połowa kadru (lewa strona) jest nieostra, taka mydlana. Pierwsze o czym pomyślałem to, że wina aparatu i matrycy, ale po testach z innymi szkłami i z drugim body juz wiem że to obiektyw szwankuje. Podpinałem go pod 5d mk2 i mk1 i na obu jest to widoczne bardziej lub tez mniej, taka loteria.
    Mam pytanie czy jest to prawdopodobnie mechanizm AF czy jednak coś z soczewkami nie tak ?

pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 70-200mm F/2.8 L.. połowa kadru nieostra

Cytat Zamieszczone przez RPW Zobacz posta
    Moje pytanie dotyczy tego pierwszego 70-200mm bez stabilizacji. Posiadam dość leciwy egzemplarz, kilka tygodni temu zauważyłem, że połowa kadru (lewa strona) jest nieostra, taka mydlana. Pierwsze o czym pomyślałem to, że wina aparatu i matrycy, ale po testach z innymi szkłami i z drugim body juz wiem że to obiektyw szwankuje. Podpinałem go pod 5d mk2 i mk1 i na obu jest to widoczne bardziej lub tez mniej, taka loteria.
    Mam pytanie czy jest to prawdopodobnie mechanizm AF czy jednak coś z soczewkami nie tak ?
    Przesunięta soczewka raczej z tego co piszesz. Ale pokaż zdjęcie jeszcze. Jak widać nawet w eLkach się zdarza (co prawda leciwych). Nowe Samyangi też tak miewały.

W Pańskim obiektywie konieczne jest przeprowadzenie regulacji optycznej. Proszę o dostarczenie sprzętu do serwisu na ul. Żytnią 15 w celu dokładnych oględzin.

Będę w stanie się tym zając pod koniec października.
    Można wysyłać do Was sprzęt pocztą ?
    W jakim przedziale cenowym mieści się taka regulacja optyki?

Dziękuję za informację

Uprawnienia umieszczania postów