Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: błędna ekspozycja z obiektywami manualnymi

Mieszany widok

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie Odp: błędna ekspozycja z obiektywami manualnymi

Przy Canonie trzeba się przyzwyczaić do przekłamywania światłomierza z przymkniętymi manualami m42. Jak komuś bardzo zależy na pomiarze światła i potwierdzeniu af to tylko Pentax.

--- Kolejny post ---

Przy Canonie trzeba się przyzwyczaić do przekłamywania światłomierza z przymkniętymi manualami m42. Jak komuś bardzo zależy na pomiarze światła i potwierdzeniu af to tylko Pentax.

--- Kolejny post ---

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Piast9 - czapka z głowy!
    Czy masz możliwości i chęci zrobienia takiego badania dla matówki typu S (czyli tzw. precyzyjnej)? Ona powinna być bliżej starodawnych analogowych.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Dzięki za uznanie. Ale taki pomiar dla elektronika to nic wielkiego. <reklama> Dlatego zachęcam do studiów kierunków technicznych, najlepiej na PWr </reklama>

Chęć do zbadania matówki precyzyjnej mam, możliwości nie mam ponieważ takowej nie posiadam ani nawet nie miałbym jak włożyć w aparat. Do takiego pomiaru potrzebuję chętnego do użyczenia aparatu z matówką precyzyjną. Układ już jest zmontowany i wypróbowany, pomiar to kwadrans czasu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Szkoda, bo ja mam, ale mieszkam na drugim krańcu Polski. Może kiedyś nadarzy się okazja.

A tak z ciekawości: gdzie umieściłeś fotodiodę, w wizjerze?
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 10-10-2013 o 17:42

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów