Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Canon do 3000zł

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Canon do 3000zł

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    po co kit bez stabilizacji, który jest gorszy od wersji IS ?
    A tak, było gdzieś sprecyzowane co gość chce i że akurat IS? Proponować można dowolnie .
    Osobiście nie używam ISa, dla mnie to zbędny i często kosztowny gadżet.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Cytat Zamieszczone przez bambus12345 Zobacz posta
    Jak w temacie, szukam lustrzanki canona do 3k. Co polecacie?
    Gościu, uciekaj stąd jak najszybciej, bo za chwilę dowiesz się, że tylko FF robi zdjęcia, po czym zaczniesz oglądać sprzęt i ceny, i wpadniesz (być może) w kompleksy.
    Kilka lat temu jak tu zaglądałem, na topie była seria xxD, szczególnie 40D.
    Wg tego forum, nic innego, dobrych zdjęć nie rozbiło wtedy, szczególnie seria xxxD lub jeszcze "gorsze" - xxxxD.

Dzisiaj trend się zmienił: seria xxD nie robi zdjęć. Liczy się tylko FF!
    Powodzenia w poszukiwaniach

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    Bo przecież nie robi, zasadniczo zdjęcia z obu serii amatorskich lustrzanek są bardzo podobne o ile nie identyczne .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Gościu, uciekaj stąd jak najszybciej, bo za chwilę dowiesz się, że tylko FF robi zdjęcia, po czym zaczniesz oglądać sprzęt i ceny, i wpadniesz (być może) w kompleksy.
    Kilka lat temu jak tu zaglądałem, na topie była seria xxD, szczególnie 40D.
    Wg tego forum, nic innego, dobrych zdjęć nie rozbiło wtedy, szczególnie seria xxxD lub jeszcze "gorsze" - xxxxD.

Dlatego ja się nie odzywam. Po latach na kliszy, potem na cropach kupiłem FF. No i okazuje się, ze mój 60D robi ********e zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

tylko FF robi zdjęcia...
    Dzisiaj trend się zmienił: seria xxD nie robi zdjęć.
    Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    No i okazuje się, ze mój 60D robi ********e zdjęcia.
    Ja zawsze myślałem, że to ja robię zdjęcia a tu się dowiaduję że jednak aparat. Teraz wiem, dlaczego są takie marne, ja nie potrafię...
    To forum rzeczywiście odkrywa mi świat i to jak bardzo .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Według mnie powinieneś się rozwijać i poznawać sprzęt niekoniecznie na przykładzie FF. Sam przerobiłem xxxxd, xxxd, aż nadszedł czas na xd. Jeśli jesteś bardzo zielony, kup coś co pozwoli Ci się uczyć, poznawać, a w razie czego zrezygnować bez straty pieniędzy. A jak Cię wciągnie, pnij się do góry.

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A tak, było gdzieś sprecyzowane co gość chce i że akurat IS? Proponować można dowolnie .
    Osobiście nie używam ISa, dla mnie to zbędny i często kosztowny gadżet.
    ale jak proponować komuś to chyba najlepiej jak można? po to pyta, żeby uzyskać najlepszą odpowiedź.
    Na tym forum gdzieś kiedyś trafiłem, że wersja kita III DC jest gorsza od wersji IS nie tylko pod względem tego że jedna ma IS a druga nie ma :> a cenowo 650d z kitem 18-55 DC III i IS jest to samo

Dopiero zaczyna Awatar jb79

Polecam 50d + jakiś zoom sigmy + stałka. Dodatkowo ze dwie karty, torba i można focić.
    czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

Jak się autor nie wypowie na temat tego co mu potrzeba to możemy pierdzielić głupoty przez rok, a sensu w tym nie będzie, z racji jednak tego, że często życie jest bez sensu pozwolę sobie i ja chwilę popierdzielić

Po 1 nie kupuj żadnego FF-chyba, że planujesz robić portrety lub śluby wtedy-tak kup (lepsze iso + głebia ostrości)

Jeżeli widoczki, ciotkę, babkę, sąsiadkę, kaczkę rzygającą chlebem w jakimś miejskim (Tfu!) stawie kup sobie normalne body coś pokroju 1100d i już. Miałem 1000d i złego słowa nie powiem. Do tego dołóż dobre szkło (zoom lub stałka wedle uznania) i klikaj klikaj czytaj podpatruj innych ... a potem znów klikaj czytaj etc...

Jeżeli natomiast chcesz fotki powiększać dużo.. (wydruki dla siebie lub na konkursy lub zarobkowo) / lub cropować bo na przykład będziesz klikał ptaki (te latające..a tam często brakuje mm) lub nagrywać jakieś tam filmy - kup 550d/600d/650.. każdy będzie ok
    odnośnie FF-przy iso 100-400 i f8 w normlany dzień i tak nie zauważysz znaczącej różnicy...za to w portfelu tak

aha co do kita-TYLKO z IS.... nie jest to jedynie różnica w is ale i w jakości zdjęcia. Płacisz grosze, a jakością fotki w biały dzień na f5.6 lub f8 nie ustępuje polecanemu tamronowi 17-50 f2.8...wiem bo testowałem i to wnikliwie
    (na photozone.de ukazała się recenzja 18-55 is stm...polecam poczytać)

Jak zamierzasz bronić się aparatem lub brakuje akurat młotka bądź też lubisz robić orzełki w śniegu z aparatem w ręku- 50d/40d

ps-a jeśli to wszystko masz w du**e to ku sobie kompakta - zdjęcia też robi
    Ostatnio edytowane przez niantic ; 09-11-2013 o 23:03

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Moja propozycja jest taka - 50D + Sigma 30 1.4 - bardzo fajny zestaw. Dobra puszka i dobrze szkło. Musisz tylko wybrać odpowiednią sztukę. Będzie uniwersalnie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów