Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Zdjęcia Pary a ostre twarze

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: Zdjęcia Pary a ostre twarze

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    A jak działa A-DEP w nowych canonach? W czasach analogowych były dwa rodzaje:
    1. najpierw ostrzyło się na najdalszy punkt potem na najbliższy i aparat dobierał przysłonę - tak miał EOS 5 i to mi odpowiadało
    2. aparat dobierał przysłonę tak, aby wszystkie punkty AF były w głębi ostrości - tak miał EOS 300 i to było dla mnie bezużyteczne
    1. tak samo miał EOS 50E - i nazywało się to tylko DEP - taki półautomatyczny - raz ustawiasz ostrość na jeden punkt potem na drugi i przy trzecim naciśnięciu ustawiał ostrość pomiędzy odległościami i dobierał przysłonę - czasami migał brak zakresu.
    2. A-DEP - automat na ogół w seri EOS XXX EOS XXXX - przysłona i ogniskowa tak dobierana aby wszystkie punkty AF miały być ostre

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Należy dodać, że tryb A-DEP był tak bezużyteczny, właśnie przez to, że automatycznie dobierał punkty ostrości, że został skasowany w 650D. Gdy wcześniej miałem 350D to coś nim próbowałem ale zmusić aparat do tego by ostrzył na tych dwóch punktach jakie chcę było niemożliwością.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Czyli tego trybu DEP, który działał jak trzeba już nie ma w żadnym aparacie. Szkoda.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    ustawiał ostrość pomiędzy odległościami i dobierał przysłonę - czasami migał brak zakresu.
    W A-DEP nie miga tylko robi zdjęcie, może stąd rozczarowanie. Ja traktuje ten tryb jako typowo wycieczkowy i w tej roli się sprawdza.
    edyta
    Podczas robienia zdjęcia widać które punkty AF wziął pod uwagę, więc czasem trzeba delikatnie zmienić kadr aby złapały tam gdzie My chcemy. A że AF w serii xxxD jest jaki jest to tak działa tryb A-Dep..
    Ostatnio edytowane przez namoamo ; 03-10-2013 o 09:37

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów