Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [tuto95] Pierwsze przygody z portretami

panas_k
    Guest

Domyślnie Odp: [tuto95] Pierwsze przygody z portretami

Za ostre światło, za duży kontrast, za dużo czerwonego na skórze. Kompozycja niedopracowana i brak dbałości o detale - to są statyczne zdjęcia więc pamiętaj o tym, żeby każdy fragment zdjęcia był uzasadniony lub nie przeszkadzał. Zmień porę dnia do zdjęć, albo szukaj takich miejscówek żeby nie mieć modelki bezpośrednio w słońcu. Blendy używaj mniej agresywnie, czasem lepiej byłoby nią zasłonić/osłabić źródło światła niż je odbijać. Co do modelek - zadbaj o to, żeby miały podstawowy makijaż i jakieś ciuchy do zmiany a nie tylko cięzkie, ciemne płaszcze/kurtki. Jest fajnie i będzie lepiej

Dopiero zaczyna Awatar tuto95
    Miasto
    Zachodniopomorskie/Trójmiasto

Dziękuje panas_k za rady. Za następnym razem postaram się do nich zastosować żeby zobaczyć co z tego wyjdzie i obiecuję że będzie bardziej kolorowo. Fakt że zdjęcia wyszły trochę zbyt agresywne, kolejnym razem na pewno postaram się robić je o trochę późniejszej porze niż godzina 13/14, niestety przy ostatnich zdjęciach tylko taką miałem możliwość.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

tuta95 co do zdjęcia nr2 moje zastrzeżenie - staraj się fotografować troszkę od góry, portrety z dołu nie za dobrze wychodzą (nie mówię, że wszystkie) , do pozostałych też bym ciaśniej skadrował pozdro!

Miasto

Dorzucam kolejne zdjęcia do wątku i czekam na krytykę oraz opinie co o nich myślicie

11.

IMG_0166 by mmet95, on Flickr

12.

IMG_0186 by mmet95, on Flickr

13.

IMG_0012-Edit by mmet95, on Flickr

Miasto

Jeszcze jedno zdjęcie z zeszłotygodniowego wyjścia na sesję.

14.

by mmet95, on Flickr

Proszę o rady, opinie lub słowa krytyki dotyczące moich zdjęć. Z chęcią posłucham co mają do powiedzenia forumowi koledzy i koleżanki

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Modelki spięte i sztuczne lub smutne uśmiechy.To uwaga nie zarzut,sam też bym lepiej nie zrobił fotek tego typu.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Miasto

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Modelki spięte i sztuczne lub smutne uśmiechy.To uwaga nie zarzut,sam też bym lepiej nie zrobił fotek tego typu.
    Staram się jak mogę. Powoli przełamuję się żeby bardziej "wyjść do ludzi" a nie robić zdjęcia tylko bliższym znajomym, więc mam nadzieję że będzie co raz bardziej różnorodnie tutaj

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Staram się jak mogę. Powoli przełamuję się żeby bardziej "wyjść do ludzi" a nie robić zdjęcia tylko bliższym znajomym, więc mam nadzieję że będzie co raz bardziej różnorodnie tutaj

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów