Wg mnie jak na pierwsze przygody to całkiem udane, ale oczywiście IMHO wszystkie foty bym ciaśniej wykadrował.
Bardzo ładne, naturalne (zwłaszcza 2 pierwsze). Nie wiedziałem, że to szkło daje tako przyjemny bokeh. W ujęciach całych postaci szukałbym bardziej efektownych punktów widzenia. Takie pod lekkim kątem do ściany jest nudnawe.
A, i w 4 za bardzo widać blendę, czy cokolwiek to jest.
Z takich bardziej ciasnych to mam tylko w b/w.
5.
IMG-0223 by mmet95, on Flickr
6.
IMG-0227 by mmet95, on Flickr
Z innym ustawieniem przy ścianie to jeszcze może coś takiego
7.
IMG-0241 by mmet95, on Flickr
Przy 4. faktycznie była używana bledna. Generalnie tym zdjęciom towarzyszyło sporo nowych doświadczeń: pierwsze takie portrety(nie licząc zdjęć robionych rodzinie), oraz pierwsze doświadczenia z blendą i ustawianiem Modelek do zdjęć.
Z tego co pamiętam żadne z tych zdjęć nie było robione na "pełnej dziurze" raczej 2.2 lub 2.8
Numer jeden zdecydowanie najlepszy. Całkiem przyjemne światło. Na pozostałych za ostre słońce. Jak na początki - naprawdę okDużo lepiej niż, jak ja zaczynałem
![]()
zdjęcia poprawne. poszukaj w sieci albo pomyśl w jaki sposób ustawić osobę fotografowaną ponieważ takie pozy nie są najciekawsze
1 i 6 najfajniejsze
6 + za kadr ale B&W jakieś takie nie ten teges
Ostatnio edytowane przez krzysiek187 ; 01-10-2013 o 14:53
30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |
majne zdjecisza
W fotografii portretowej równie ważne jest tło za modelem, tło z cegieł jest świetne tylko w Twoim przypadku głowa modelek jest na pograniczu murka drewnianej konstrukcji. Dla mnie po za tym jest całkiem nieźle jak na początek.
10tka mi pasuje, fajnie Ci idzie.![]()